Magyar foci

Hibátlanul Eb-negyeddöntős a magyar U17-válogatott

Portugália és Izland legyőzése után az oroszokat is megverték a fiatalok az írországi kontinenstorán.

A már biztosan csoportutolsó, becsületéért küzdő orosz válogatott ellen zárta az Európa-bajnokság C-csoportját a kvartett első helyét két kör után megszerző, így biztosan továbbjutó magyar U17-válogatott. A mieinket a Megyeri – Orosz D., Dávid Z., Horváth M., Bekker – Kosznovszky, Ominger – Kalmár, Major – Szalay, Németh A. összeállításban küldte pályára Preisinger Sándor szövetségi edző.

A 20. perc hozta meg az első gólt: Egor Sapovalov maradt üresen a tizenhatosunkon belül, és magabiztosan helyezett a kapunkba. A válasz Németh Andrástól érkezett alig tíz perccel később, aki egy remek egyéni akció végén lőtte ki a hosszú alsó sarkot. A második félidőben aztán fordítottak is a magyar fiatalok: a 71. percben Major Sámuel váltott gólra egy tizenegyest. Úgy tűnt, a győzelem végül elmarad: Aslan Mutaljev nem sokkal a lefújás előtt döntetlenre mentette a találkozót (2-2) az egyenlítő találatot követően még kapufát is rúgó oroszoknak. Azonban a 94. percben jött ismét Németh, és megnyerte a meccset a magyar válogatottnak – 3-2-vel hibátlanul csoportelső a csapat!

A magyar csapatra két nap pihenő vár, majd hétfőn a D-csoport második helyezettje, az olaszoktól 4-1-es vereséget szenvedő spanyol válogatott ellen jön a negyeddöntő.

Kiemelt kép: uefa.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik