Magyar foci

Pezsgőbontás a Haladásnál: megvan az NB I-es licenc

A klub tulajdonosai ígérvényeket tettek az adósság rendezésére.

Bár a hivatalos megerősítés még várat magára, a szombathelyi ugytudjuk.hu portál több forrásból is úgy értesült, a Haladás megkapta az NB I-es indulási jogot, vagyis a licencet.

A hazai futballszövetség (MLSZ) illetékes bizottsága korábban azért utasította el a csapat kérelmét, mert jókora adóssággal rendelkezik, sőt még arra sem volt meg a garancia, hogy a Haladás Sportkomplexumban játszhatják az élvonalbeli meccseket. A honlap úgy értesült, a Haladás tulajdonosai ígérvényeket tettek arra, hogy rendezik az adósságukat, és a Sportkomplexummal is megegyeztek, az MLSZ így zöld utat adott a kérelmüknek.

A Haladás többségi tulajdonosai így a szombathelyi önkormányzat által állított követelmények egy pontját már teljesítette ahhoz, hogy megkapja a város által ígért 150 millió forintot. A teljes átvilágítást és a többségi tulajdonosok pénzbefizetését kell még megtenniük az önkormányzati támogatáshoz.

A vasi együttes az NB I utolsó helyén áll, két fordulóval az évad vége előtt öt pont a hátránya a Diósgyőrrel és az MTK-val szemben, vagyis az élvonalbeli tagság megőrzésére igencsak kevés az esélye.

Kiemelt kép: ugytudjuk.hu/Vágvölgyi Bálint

Olvasói sztorik