Magyar foci

Rossi szerint Szoboszlainak még a Salzburgban a helye

Március után áprilisban is Szoboszlai Dominikot választották a szurkolók a Red Bull Salzburg legjobb játékosának, így nem csoda, hogy olyan topcsapatok érdeklődését is felkeltette, mint a Juventus, a Bayern München vagy a Napoli.

A 18 éves támadó idén már Marco Rossi válogatottjában is debütált, a szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának azonban azt mondta, szerinte még nincs itt az ideje, hogy a fiatal tehetség továbbálljon Salzburgból.

Még egy szezon a Salzburgban, de legalábbis még egy év egy nem kimondottan topklubban nagyon fontos lehet számára. Még csak 18 éves, ezért úgy gondolom, az lenne az optimális, ha még egy évet a Red Bullnál játszana, aztán kész lenne arra, hogy egy komoly lépést tegyen a karrierjében

– nyilatkozta Rossi a Sport24-nek.

A szövetségi kapitány a Serie A-re és a magyar bajnokságra is komolyan figyel. Előbbiről elmondta, Nagy Ádám miatt természetesen külön hangsúly van a Bolognán, de a nagyok meccseit is megnézi, itthon pedig a forduló valamennyi meccsét feltérképezik a stábjával, sőt a másodosztály is a radaron van.

A szezon lassan befejeződik, de a válogatott játékosok és stáb nem pihenhet. Júniusban ugyanis két kulcsfontosságú Eb-selejtező vár a nemzeti csapatra Azerbajdzsán és Wales ellen.

Körülbelül két hetünk lesz a felkészülésre, ami jó hír, mert így több időnk lesz gyakorolni. A taktika természetesen nagyban nem változik, maradunk az alapkoncepciónk mellett. Azerbajdzsánban meg kell szereznünk a három pontot, az egy alapvető fontosságú meccs lesz a számunkra. Nem veszíthetjük el. A következő két mérkőzésen hasonló nyomás lesz a csapaton, mint Horvátország és Szlovákia ellen volt

– mondta Marco Rossi.

Kiemelt fotó: David Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik