Magyar foci

Sepsiszentgyörgyről erősít a Vidi

A 24.hu értesülései szerint megvan a Mol Vidi FC első nyári szerzeménye Rus Adrián személyében. A 23 éves középhátvéd jelenleg a Puskás Akadémia játékosa, aki kölcsönben szerepel a sepsiszentgyörgyi focicsapatban. Úgy tudjuk, már alá is írta új csapatával a szerződést.

Rus Szatmárnémetin született, magyar és román kettős állampolgár, a román U21-es válogatottban háromszor is szerepelt. A román élvonalbeli bajnokságban 14 mérkőzésen lépett pályára, a Román Kupában pedig egyszer. Teljesítményére felfigyeltek itthon és Romániában, úgy tudjuk a Kolozsvár és az FCSB is fontolgatta a szerződtetését.

A román tulajdonos végre talált egy magyart, akit nem utál
Profiként először játszott Romániában, rögtön kinézte az egyik élklub.

A hátvéd korábban a Balmazújváros csapatában szerepelt, amellyel előbb a feljutást harcolta ki, majd az első élvonalbeli szezonban is a klub játékosa volt. Összesen 68 meccse volt a Balmazban, ezek során három gólt is szerzett.

Transfermarkt cirka 300 ezer euróra saccolta az értékét, amikor a Sepsi játékosa lett, ma már 650 ezer euró körül mozog az ára.

Frissítünk!

Cikkünk megjelenése után mintegy másfél órával a román gsp.ro portálnak nyilatkozott Bokor János, a Sepsi OSK sportigazgatója és megerősítette az átigazolást.

„Igaz a hír, Rus Ádi elhagy minket. Holnap vesz részt az orvosi vizsgálatokon. Izgalmas játékos, különösen azok számára, akik fiatal labdarúgókat keresnek. Rus megmutatta nálunk, hogy mire képes, nagy lépés ez számára. Úgy döntött, hogy nem az FCSB-t, vagy a CFR Clujt választja.”

Kiemelt kép: sepsiosk.ro

Olvasói sztorik