Magyar foci

Futsal: a férfi válogatott nyert, a hölgyek kikaptak

Ami a dánok ellen sikerült, az az oroszok ellen nem.

Az Eb-bronzérmes orosz válogatott ellen léptek pályára női futsalosaink. Válogatottunk a vezetést is megszerezte, majd egyenlítettek az oroszok. A második félidőben ellenfelünk használta ki jobban helyzeteit és nyert 3-2-re – írja az MLSZ hivatalos honlapja, melynek Dombó János szövetségi edző értékelte a találkozót:

Vegyesek az érzéseim, hiszen végig partiban voltunk az Eb-bronzérmessel szemben; viszont három ilyen gólt nem illik kapni, egyéni hibákat vétettünk. Az első és az utolsó percek a mieink voltak és mehettünk az egyenlítésért, emiatt elégedett vagyok. A közönség vastapsa is azt bizonyítja, hogy jó játékot mutattunk be. A következő meccsig már huszonnégy óránk sincs, ezért most a regeneráció a legfontosabb

– jelezte Dombó János.

A magyar gólokat Sipos Lilla és Krascsenics Petra jegyezte.

A férfiak is pályára léptek pénteken: a szövetség beszámolójából kiderült, hogy a megfiatalított csapat az első félidőben nehezen találta a ritmust a dánok ellen, de végül magabiztosan, kapott gól nélkül győzte le ellenfelét a budapesti Gabányi-csarnokban rendezett felkészülési találkozón. A mérkőzésen Harnisch Ákos kétszer, Nagy Imre pedig egyszer volt eredményes.

Örülök, hogy több fiatal játékos is debütált a válogatottban, úgy gondolom, a bajnokság hajrájához közeledve, a játékosok aktuális állapotában megfelelő teljesítményt nyújtottunk, persze, látszott, hogy sok mindenben kell még fejlődnie a csapatnak. Nemzetközi szinten minden kapott gól nélküli győzelem értékes siker, ez igaz a mai találkozóra is

– értékelt a mérkőzést követően Turzó József szövetségi edző, aki szombaton 15 órától szintén a dánok ellen vezetheti győzelemre csapatát.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik