Magyar foci

Hentesként dolgozik a 25-szörös magyar válogatott labdarúgó

„Egészen más a mozgássor, itt állni, vágni, ládákat emelni kell.”

„Ekkora gólt a világ még nem látott” – ezt mondta a tévékommentátor az 1997-es MTK–Győr meccs 37. percében. A végegyházi származású, a Békéscsabai Előrével Magyar Kupát és bajnoki bronzérmet nyerő, a találkozó idején a Győrben futballozó Mracskó Mihály egy szöglet után kapásból bombázott az ellenfél hálójába. Így:

A labdarúgás után Mracskó eredeti szakmájához tért vissza, hentesként dolgozik gyerekkori barátja, Igricz Mihály csabai húsüzletében. A 25-szörös válogatott futballistával a beol.hu készített interjút, amelyben azt is elmondta, hogy hentesként vagy labdarúgóként nagyobb a tempó. Persze láttunk már hasonlót korábban:

– Egészen más a mozgássor, itt állni, vágni, ládákat emelni kell, labdarúgóként futottunk, az edzéseken erősítettünk. A jó erőnlét mindkét területen nagyon fontos.

Mielőtt újra hentesnek állt, Mracskó edzőként is próbálkozott.

– Több csapatnál dolgoztam, de úgy éreztem, hiába teszek meg mindent, hiába erőlködöm, ha a játékosok nem partnerek a munkában. Be kellett látnom, hogy ez már nem az én világom. Ezért is jött kapóra a találkozás Igricz Misivel, akivel Végegyházán közel laktunk egymáshoz, ő a pálya egyik sarkán, én a másikon. Megkérdezte, nem akarok-e a Mezőkernél lévő húsüzletében dolgozni. Igent mondtam, és már tizenkét éve vagyok itt.

– Mivel nem váltam meg a bajuszomtól, nagyon sokan felismernek, és elmondják, hogy szerették a csupa szív játékomat. Ez jólesik, és mindenkivel szívesen váltok pár szót a régi nagy mérkőzésekről, amikor az NB I-ben szárnyalt az Előre, és sorra vertük a nagy csapatokat telt ház előtt. Ugyanakkor hasonlóan büszke vagyok arra is, hogy Igricz Mihállyal 36 év után feltámasztottuk a futballt Végegyházán, a megye III-ban szerepel jelenleg is a csapat, bár én már ott nem játszom.

A hentesszakmába is viszonylag gyorsan visszazökkent húsz év után.

– Nem mondom, hogy egyik pillanatról a másikra sikerült visszaállnom, de ez olyan, mint a biciklizés, elfelejteni nem lehet. Ha felidézi az ember a tudását, könnyen újra beletanul. Futballistaként is többször vágtam, dolgoztam fel disznót a csapatépítő közösségi bulikon a csapattársaimnak.

Kiemelt kép: Mracskó (2) a válogatottban. Fotó: magyarfutball.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik