Magyar foci

Kovács szavaitól hideglelést kap a Fradi-tábor

Vidi-jelszó: csak a győzelem elfogadható.

A címvédő, második helyen álló Vidi FC a listavezető Ferencváros otthonába látogat szombaton (19.30, tv: M4 Sport) a honi élvonal 29. fordulójának rangadóján.

Amennyiben a sorozatban hét bajnoki győzelemnél járó fővárosiak legyőzik a székesfehérvári együttest, gyakorlatilag bajnoknak tekinthetők, mert ezzel, négy fordulóval a bajnokság vége előtt, 11 pontra nőne az előnyük.

Hat meccs, hat konkrét NB I-es tipp
Feczkó Tamás Moszkvából diktálta le a tutit.

A Ferencváros sikerének esélyét növeli, hogy pályaválasztóként immár 34 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban, ugyanakkor a Vidi elleni Magyar Kupa-párharc óvatosságra intheti Szerhij Rebrov csapatát: a fehérváriak a negyeddöntőben kettős győzelemmel búcsúztatták az FTC-t – írja az MTI.

A két csapat mostani idényben lejátszott bajnoki mérkőzései közül a szeptemberi, budapesti összecsapás 2–2-es döntetlent hozott, míg decemberben a Vidi pályaválasztóként 2–1-re nyert.

Kovács István, a székesfehérváriak válogatott középpályása a Vidi hivatalos honlapján beszélt a várakozásairól.

Számunkra a szezon legfontosabb bajnoki mérkőzése következik szombat este a Ferencváros ellen. (…) Ebben a szezonban már bebizonyítottuk, hogy tudjuk, mit kell játszani a Fradi ellen, négy meccsből három győzelem és egy döntetlen a mérlegünk ellenük – mondta. – Ugyancsak előny lehet számunkra, hogy a Groupama Arénában ősszel többször is játszottunk, így nem ismeretlen a pálya és a környezet sem. Amikor igazi futballhangulatban lépünk pályára, akkor általában mindig jó eredményt érünk el, bízom benne, hogy szombat este is remek hangulat várja majd a csapatokat. Másfél éve nem kaptunk ki a Fraditól, ez pedig a csapat reputációja szempontjából is fontos.

Nyitókép: molvidi.hu

Olvasói sztorik