Magyar foci

Korábbi újpesti tulajdonos volt a fő pénzmosó?

Közel négymillió eurót csaltak el.

Elcsalt milliárdokat mostak a fehérgallérosok – írta pár nappal ezelőtt a 24.hu.

Megtévesztő e-mailekkel becsaptak nagyvállalatokat, majd tisztára mosták a milliárdos összegű elcsalt pénzt. A banda tagjai a pénzek eltüntetéséből jelentősen meggazdagodtak. Több francia és belga cégtől – valamely vezető tisztségviselő nevében – elektronikusan benyújtott hamis megbízásokkal csaltak ki 3,7 millió eurót.

A Kékfény információi szerint T. Sándor (az Újpest FC korábbi tulajdonosa)a fő pénzmosó. Ő volt egykor az újpesti focicsapat többségi tulajdonosa, akkor is különböző offshore cégek között történtek – legalábbis papíron – pénzmozgások, kölcsönügyletek, az akkori sajtóhírek szerint így működtették az egész klubbot. Például így fizették ki a játékosok bérét is – írja az újpestihirek.hu.

T. Sándort korábban már elítélték, mert kétmilliárd forinttal próbálta megkárosítani a CIB Bankot. A csalásért 5 és 15 év közötti büntetést kaphatott volna, de jogerősen megúszta két év felfüggesztettel.

A mostani pénzmosás büntetési tétele 2 és 8 év között van.

T. Sándor volt az, aki eladta az Újpest

FC-t. Korábban már a NAV is arra a következtetésre jutott, hogy egy szűk üzleti kör offshore cégekből álló hálózatot hozott létre az Újpest körül, akik színlelt szerződések, fiktív számlák, áfacsalás és más bűncselekmények révén szívták ki a pénzt az állam és az önkormányzat által támogatott sportszervezetből – foglalja össze a tudnivalókat a Kékfény.

Olvasói sztorik