Magyar foci sport

Korábbi újpesti tulajdonos volt a fő pénzmosó?

Közel négymillió eurót csaltak el.

Elcsalt milliárdokat mostak a fehérgallérosok – írta pár nappal ezelőtt a 24.hu.

Megtévesztő e-mailekkel becsaptak nagyvállalatokat, majd tisztára mosták a milliárdos összegű elcsalt pénzt. A banda tagjai a pénzek eltüntetéséből jelentősen meggazdagodtak. Több francia és belga cégtől – valamely vezető tisztségviselő nevében – elektronikusan benyújtott hamis megbízásokkal csaltak ki 3,7 millió eurót.

A Kékfény információi szerint T. Sándor (az Újpest FC korábbi tulajdonosa)a fő pénzmosó. Ő volt egykor az újpesti focicsapat többségi tulajdonosa, akkor is különböző offshore cégek között történtek – legalábbis papíron – pénzmozgások, kölcsönügyletek, az akkori sajtóhírek szerint így működtették az egész klubbot. Például így fizették ki a játékosok bérét is – írja az újpestihirek.hu.

T. Sándort korábban már elítélték, mert kétmilliárd forinttal próbálta megkárosítani a CIB Bankot. A csalásért 5 és 15 év közötti büntetést kaphatott volna, de jogerősen megúszta két év felfüggesztettel.

A mostani pénzmosás büntetési tétele 2 és 8 év között van.

T. Sándor volt az, aki eladta az Újpest

FC-t. Korábban már a NAV is arra a következtetésre jutott, hogy egy szűk üzleti kör offshore cégekből álló hálózatot hozott létre az Újpest körül, akik színlelt szerződések, fiktív számlák, áfacsalás és más bűncselekmények révén szívták ki a pénzt az állam és az önkormányzat által támogatott sportszervezetből – foglalja össze a tudnivalókat a Kékfény.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!