Magyar foci sport

Csaknem a Honvéddal is kibabrált Lipcsei csodacsapata

Kálnoki-Kisé volt a slusszpoén.

Múlt vasárnap a Vasas 4–0-ra verte az NB II-ben, ennek tükrében nem is olyan rossz eredmény a Soroksárnak, hogy a Magyar Kupa-elődöntő első meccsén 2–1-re kikapott a Honvédtól. A kispestiek, noha nélkülöztek néhány kulcsjátékost, nem vették félvállról a szerdai összecsapást, Supka Attila a Horváth A. – Batik, Kamber, Kálnoki-Kis – Mezgrani, Nagy G., Heffler T., Ben Hatira, Uzoma – N’Gog, Holender kezdőt dobta harcba.

Holender Filip, az évad végén búcsúzó válogatott csatár az 57. percben szerzett vezetést az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, és az 1–0 akár még kedvező eredmény is lehetett volna a Honvédnak. Igen ám, csakhogy az előző körben a Puskás Akadémia ellen két 1–1-es döntetlen után továbblépő Soroksár ezúttal sem maradt gól nélkül.

A Ferencváros korábbi játékosa, a rutinos Gyömbér Gábor egyenlített negyedórával a meccs vége előtt, ez az eredmény pedig kifejezetten biztató lehetett volna Lipcsei Péter együttese számára.

A feltételes mód Kálnoki-Kis Dávid „számlájára írható”, aki a 87. percben befejelte a győztes gólt.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés

Budapest Honvéd–Soroksár SC 2–1 (0–0)

Gólszerző: Holender (57.), Kálnoki-Kis (87.), illetve Gyömbér (76.)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!