Magyar foci

A Haladás nem fogadta el az MTK halasztási kérelmét

Megtartják a szombati bajnokit Szombathelyen.

Az MLSZ hivatalos honlapján közölte, hogy a Szombathelyi Haladás nem fogadta el az MTK Budapest kérelmét a hétvégi bajnoki elhalasztására, így a találkozót szombaton 17 órakor lejátsszák. Mint ismert, a fővárosi kék-fehérek rendkívüli helyzet miatt – a felnőtt keret nagy része vírusos fertőzést kapott – fordult halasztási kérelemmel a Versenybizottsághoz.

Itt a Fradi válasza arra, miért repült a csapatból Lanzafame
Egy hétre felmentették az edzések látogatása alól.

A Haladás írásban jelezte, hogy nem támogatja a kérelmet, így a versenybizottság sem adott helyt az MTK kérésének. Az MLSZ közleményét változtatás nélkül közöljük:

A versenyigazgatóság – figyelembe véve az ellenfél hozzájárulásának hiányát – nem adott helyt a budapesti klub kérésének. A bajnokság programja változatlan marad. A csapatok, a szurkolók és a szövetség érdeke, hogy a nevezéskor vállalt egységes feltételeket minden klub teljesítse.

A Versenybizottság figyelembe vette azt is, hogy a múltban a klubok – szurkolói igényekre is hivatkozva – többször határozottan kérték az MLSZ-től a versenynapok és időpontok betartatását, hogy kiszámíthatók legyenek a találkozók kezdési időpontjai, és azok később ne is változzanak.

A jelen helyzetben ez a szempont különösen hangsúlyos. A bajnokság ezen időszaka minden csapat számára rendkívül fontos időszak: az utolsó harmadban dől el a bajnoki cím, a nemzetközi kupaindulás és a kiesés kérdése. Ezért egy-egy mérkőzés előre kitűzött időpontjának esetleges megváltozása lényegesen összetettebb hatást gyakorolhat a többi csapatra és a bajnokság egészére.

Végezetül döntő érv volt az is, hogy a telített versenynaptárban nincs lehetőség rá, hogy egyéb mérkőzésekre gyakorolt hatás nélkül pótolni lehessen az elmaradó találkozót.

Olvasói sztorik