Magyar foci

Több pénzt és saját nevelésű játékost ígérnek az új Honvéd-vezérek

A bajnoki dobogó a cél, ám egyelőre nem sejthető Supka Attila kispesti jövője.

Nagy terveket fogalmaztak meg a Budapest Honvéd új tulajdonosai, akik szeretnék megemelni az előd, George F. Hemingway által szakmai szempontból – szavaik szerint – magasra tett lécet, és a korábbi évekhez képest jobban számítanának a klub saját nevelésű fiataljaira, valamint a kispestiek volt kiválóságaira.

A Metalcom csoporthoz tartozó befektetőcég, a Reditus Equity Zrt. hétfőn jelentette be, hogy megvette a klub százszázalékos tulajdonrészét. A tulajdonosok részéről Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel csütörtökön sajtótájékoztatón számoltak be a kispesti együttessel kapcsolatos terveikről.

Mendelényi elárulta, azt tervezik, hogy a Honvéd költségvetése a mostaninál magasabb legyen, és ez a jövőben folyamatosan növekedjen. A tervezett erősítésekről, a lejáró szerződésekről – meghatározó játékosok mellett a vezetőedző, Supka Attila megállapodása is lejár a nyáron – nem mondott konkrétumokat.

Mendelényi megemlítette, programot dolgoznak ki annak érdekében, hogy a saját akadémiájukról kikerülő fiatalokat minél nagyobb számban tudják beépíteni az első csapatba. Tervezik továbbá, hogy a szurkolói csoportokkal felvegyék a kapcsolatot – írja az MTI.

Bozó Zoltán megerősítette: a szakmai elvárásokat illetően a csapat nem lehet kishitű, céljuk a dobogó, lehetőség szerint annak is a legmagasabb foka, valamint a győzelem a Magyar Kupában.

Mint mondta, tulajdonosként a feladataik közé tartozik, hogy a klub anyagi forrásait kiegészítsék – akár szponzori bevétellel vagy játékértékesítés révén –, majd megemlítette, hogy a Honvédnak nincs főszponzora, tehát a klub jelentős gazdasági tartalékokkal bír.

Nyitókép: Szirtesi László/Getty Images

Olvasói sztorik