Magyar foci

Király Gábor ünnepel: kiderült az igazság

A fellebbviteli bizottsága megállapította, nem káromkodott a veterán kapus.

Noha az MTK-játékosok vírusos fertőzése miatt erősen kérdéses, hogy lesz-e meccs szombaton, Szombathelyen, ha igen, Király Gábor ott lehet a kapuban.

A honi futballszövetség fellebbviteli bizottság ugyanis a csütörtöki ülésén megállapította, a Haladás kapusa nem káromkodott a Ferencváros elleni bajnoki találkozón. Mint ismert, Királyt – reklamálás miatt – március 16-án állította ki a játékvezető a Groupama Arénában.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága hárommeccses eltiltást szabott ki Királyra, aki viszont fellebbezett, hangsúlyozva, egyáltalán nem használt trágár szavakat. A múlt héten nem született döntés, csütörtökön viszont igen: a fellebbviteli bizottság átminősítette a cselekményt enyhébben minősülő sportszerűtlenségre. Azaz a két összecsapást kihagyó Király Gábor „tiszta”.

Örülök, hogy kiderült az igazság és, hogy valótlanságot állítottak rólam – kommentálta a hírt a kapus a hivatalos oldalán. – Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor, a több tízezer ezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie.

Nyitókép: haladas.hu

Olvasói sztorik