Magyar foci sport

Király Gábor ünnepel: kiderült az igazság

A fellebbviteli bizottsága megállapította, nem káromkodott a veterán kapus.

Noha az MTK-játékosok vírusos fertőzése miatt erősen kérdéses, hogy lesz-e meccs szombaton, Szombathelyen, ha igen, Király Gábor ott lehet a kapuban.

A honi futballszövetség fellebbviteli bizottság ugyanis a csütörtöki ülésén megállapította, a Haladás kapusa nem káromkodott a Ferencváros elleni bajnoki találkozón. Mint ismert, Királyt – reklamálás miatt – március 16-án állította ki a játékvezető a Groupama Arénában.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága hárommeccses eltiltást szabott ki Királyra, aki viszont fellebbezett, hangsúlyozva, egyáltalán nem használt trágár szavakat. A múlt héten nem született döntés, csütörtökön viszont igen: a fellebbviteli bizottság átminősítette a cselekményt enyhébben minősülő sportszerűtlenségre. Azaz a két összecsapást kihagyó Király Gábor „tiszta”.

Örülök, hogy kiderült az igazság és, hogy valótlanságot állítottak rólam – kommentálta a hírt a kapus a hivatalos oldalán. – Semmisé tenni nem lehet a felfüggesztést, de a két mérkőzés már letelt, így mostantól újra csak a Haladás minél jobb szereplésére kell koncentrálnom. Ez az eset példa legyen arra, hogy ki kell állnunk az igazunk mellett. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvének összhangban kell lenni a valóságban történtekkel. Példa legyen arra, hogy a mérkőzés kommentálásakor, a több tízezer ezer ember előtt kimondott szónak igaznak és megalapozottnak kell lennie.

Nyitókép: haladas.hu

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!