Magyar foci

MLSZ: Várhidi Péter ügyében a NAV, illetve a bíróság az illetékes

Várhidi Péter, az Újpesttel 1998-ban bajnoki címet szerző, majd 2006-08 között szövetségi kapitányként is tevékenykedő edző megosztó személyiség. Egyesek állítják, jobb helye van a sport tévé mágnestáblája előtt, mint bármely magyar csapat kispadján, ettől még tény, a hatvan éves szakember tíz csapat kispadját is koptatta vezető-, vagy másodedzőként.

A felnőtt válogatott óta jobbára alacsonyabb osztályú kluboknál bíztak rá ilyen-olyan feladatot, legutóbb Mosonmagyaróvár vezetőedzői tisztségét látta el, de onnan 2018-ban viharos körülmények között távozott.

MTE tulajdonosa, Drescher Ottó január elején úgy nyilatkozott az kisalföld.hu-nak, hogy a vezetőedző több fronton támadja korábbi klubját; „Várhidi Péter nemcsak a bíróságon, a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is feljelentett bennünket, ám a testület fegyelmi bizottsága az oda is benyújtott bizonyítékok alapján már el is utasította a volt vezetőedzőnk keresetét. Biztos vagyok benne, hogy a bíróságon is hasonló döntés születik”.

Ehhez képest az mlsz.hu-n szerda este megjelent közlemény azt bizonyítja, hogy a szövetségnek Várhidi Péter vezetőedző és a Mosonmagyaróvári TE 1904 közötti vita tekintetében magyarázkodnia kell.

Az MLSZ a szakember kérésére ezúton nyilatkozik, hogy a szövetség egyik szervezeti egysége és a Fegyelmi Bizottság sem hozott olyan döntést, mely szerint a sportszervezetnek lenne igaza a vitában, és nem hozott olyan határozatot sem, mely szerint a sportszervezet szabályosan, jogszerűen járt el a vezetőedző szerződésének megszüntetésekor. Ezzel szemben az MLSZ Fegyelmi Bizottsága elé került fenti ügyben olyan törvényességi kérdések merültek fel (munkaszerződés, okiratok hitelessége), amelyek tisztázásában nyomozóhatóság, a NAV illetve a bíróság illetékes, ezen kérdések vizsgálatára az MLSZ-nek nincsenek jogi lehetőségei. Ismereteink szerint a vezetőedző feljelentést tett a megfelelő helyen

– áll az MLSZ-közleményben, amely azt sejteti, valami nagyon nem volt rendben Mosonmagyaróváron, amely következményeként nyomozás és bírósági ügy várhat a felekre.
(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik