Magyar foci sport

MLSZ: Várhidi Péter ügyében a NAV, illetve a bíróság az illetékes

Várhidi Péter, az Újpesttel 1998-ban bajnoki címet szerző, majd 2006-08 között szövetségi kapitányként is tevékenykedő edző megosztó személyiség. Egyesek állítják, jobb helye van a sport tévé mágnestáblája előtt, mint bármely magyar csapat kispadján, ettől még tény, a hatvan éves szakember tíz csapat kispadját is koptatta vezető-, vagy másodedzőként.

A felnőtt válogatott óta jobbára alacsonyabb osztályú kluboknál bíztak rá ilyen-olyan feladatot, legutóbb Mosonmagyaróvár vezetőedzői tisztségét látta el, de onnan 2018-ban viharos körülmények között távozott.

MTE tulajdonosa, Drescher Ottó január elején úgy nyilatkozott az kisalföld.hu-nak, hogy a vezetőedző több fronton támadja korábbi klubját; „Várhidi Péter nemcsak a bíróságon, a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is feljelentett bennünket, ám a testület fegyelmi bizottsága az oda is benyújtott bizonyítékok alapján már el is utasította a volt vezetőedzőnk keresetét. Biztos vagyok benne, hogy a bíróságon is hasonló döntés születik”.

Ehhez képest az mlsz.hu-n szerda este megjelent közlemény azt bizonyítja, hogy a szövetségnek Várhidi Péter vezetőedző és a Mosonmagyaróvári TE 1904 közötti vita tekintetében magyarázkodnia kell.

Az MLSZ a szakember kérésére ezúton nyilatkozik, hogy a szövetség egyik szervezeti egysége és a Fegyelmi Bizottság sem hozott olyan döntést, mely szerint a sportszervezetnek lenne igaza a vitában, és nem hozott olyan határozatot sem, mely szerint a sportszervezet szabályosan, jogszerűen járt el a vezetőedző szerződésének megszüntetésekor. Ezzel szemben az MLSZ Fegyelmi Bizottsága elé került fenti ügyben olyan törvényességi kérdések merültek fel (munkaszerződés, okiratok hitelessége), amelyek tisztázásában nyomozóhatóság, a NAV illetve a bíróság illetékes, ezen kérdések vizsgálatára az MLSZ-nek nincsenek jogi lehetőségei. Ismereteink szerint a vezetőedző feljelentést tett a megfelelő helyen

– áll az MLSZ-közleményben, amely azt sejteti, valami nagyon nem volt rendben Mosonmagyaróváron, amely következményeként nyomozás és bírósági ügy várhat a felekre.
(MTI Fotó: Illyés Tibor)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!