Magyar foci

Ismét kikapott Portugáliától a magyar női válogatott

Ezúttal 4-1-es vereséget szenvedett Markó Edina együttese.

Újra találkozott egymással a portugál és a magyar női válogatott a Lisszabon melletti FC Alverca stadionban, ahol a szombati, első mérkőzésen csak nagy nehezen tudtak győzni a házigazdák 2–1-re.

A keddi visszavágóra viszont a magyar csapat nem tudott ugyanúgy felpörögni. Először egy kontratámadás végén, a 12. percben talált be Silve (1–0). A góljára még tudtunk válaszolni: Rácz Zsófia szabadrúgást végezhetett el, jobbról, az oldalvonalról ívelte be a labdát, amit Vágó Fanni fejelt a hálóba a 40. percben (1–1). A félidő vége előtt, a 45. percben azonban egy alapvonali beadásból újra vezetéshez jutott a portugál válogatott, Costa volt eredményes (2–1) – tudósított a valogatott.mlsz.hu.

A Barca bejelentkezett Paul Pogbáért
Bartomeu elnök sokallta az árat, ezért három éve letett az igazolásról.

A fordulást követően sokáig tartottuk ezt az eredményt, de a 83. percben a jobb oldalon mögénk kerültek a portugálok, és egy visszapasszból Marques szerzett gólt (3–1). Az utolsó találat, csakúgy mint az első találkozón, a legutolsó percben esett, a saját tizenhatosunkon belül eladtuk a labdát, amit Neto használt ki, és a 96. percben beállította a 4–1-es végeredményt.

Minden tekintetben fölénk kerekedtek a portugálok. Az első meccs sokat kivett belőlünk. Amíg ott megvolt az esélyünk a döntetlenre, sőt akár a győzelemre is, most nem tudtuk ugyanazt a szintet hozni

– fogalmazott a meccs után Markó Edina szövetségi kapitány.

Portugália–Magyarország 4–1 (2–1)
Felkészülési mérkőzés
Gólszerzők: Silve (12.), Costa (45.), Marques (83.), Neto (96.), illetve Vágó Fanni (40.)

címlapfotó: valogatott.mlsz.hu

Olvasói sztorik