Magyar foci

Még mindig csoda lenne a Haladás bennmaradása?

Horváth Ferenc szerint igen. De egyre közelebb a vonal az NB I sereghajtójának.

A Diósgyőri VTK otthonában szerzett győzelemmel (1–0) eggyel ismét közelebb lépett a bennmaradást jelentő helyek felé a Szombathelyi Haladás, amely azonban továbbra is sereghajtó az OTP Bank Ligában.

Hat fordulóval a vége előtt azonban már „csak” hat pont a hátránya a vasi együttesnek a már bennmaradást érő helyen tanyázó Kisvárda Master Good mögött.

A találkozó után Horváth Ferenc, a szombathelyiek vezetőedzője elmondta véleményét a diósgyőriek hivatalos honlapján:

Nehéz mérkőzés volt, aminek számunkra az volt a tétje, hogy reményeink életben maradnak-e vagy visszacsúszunk oda, ahonnan indultunk. Az első félidőben a letámadásunk tökéletesen működött, megfojtottuk a DVTK rövidpasszos játékát – amit hozzá kell tennem, gyönyörű játék. Voltak lehetőségeink, ha ekkor gólt lövünk, akkor egészen másként alakul a második játékrész. A második félidő első 15 percében a DVTK szélesebbre húzta a játékát, nekünk többet kellett futni, addig fölényben játszott a DVTK, amíg a játékosok ezt lereagálták. Utána azonban kiegyenlítetté vált a találkozó. Biztos voltam benne, hogy egy gól el tudja dönteni a meccset, nagyon örülök, hogy mi szereztük. Nagyon örülök annak is, hogy a játékosok ilyen presszió alatt is hetek óta ilyen teljesítményt tudnak nyújtani. A mi szempontunkból a helyzet változatlan, továbbra is tök utolsók vagyunk, ezek a győzelmek szépségtapaszok. Viszont, ha így folytatjuk, akkor a végén kilyukadhatunk ott, hogy alattunk húzzák meg a vonalat, ami még mindig a csoda kategóriába tartozna. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a folytatásban

– tette hozzá Horváth Ferenc.

Kiemelt kép: haladas.hu

Olvasói sztorik