Magyar foci

Magyar kapust igazolt a Juventus

A Haladástól távozó Senkó Zsombor két évre írt alá.

A Juventus együttesében folytatja pályafutását a Haladás 16 éves kapusa, Senkó Zsombor – adta hírül a játékosügyeit képviselő EM Sports Consulting. 

Az NB I a leggyengébb láncszem játéka
Lacina Traoré érkezésével beárazta a magyar csatármezőnyt. Vajon miért jobb opció a dobogóra aspiráló Újpest játékába az elefántcsontparti, mint a 1,5 év alatt 26 gólt szerző Novothny Soma?

Az Illés Akadémia játékosa két évre, 2021-ig írt alá a torinói klubnál.

Senkó Zalaegerszegen kezdett futballozni 2009-ben, ahol egy rövid fél éves kitérőt leszámítva hét évig szerepelt. A Haladáshoz 2016-ban igazolt át, azóta Szombathelyen védett. Az MLSZ adatbankja szerint 67 mérkőzésen lépett pályára.

Ő egy nagyon ambíciózus srác, aki mindig a maximumra törekedett. Sőt, néha még az sem volt elég neki. Annak ellenére, hogy 195 centi magas, rendkívül gyors. Mentálisan és fizikálisan is kiemelkedett a korosztályából. Amikor három éve hozzánk került, még csak egy évet töltött kapuban, de úgy hiszem, amit magyar szinten el lehetett vele érni, azt maximálisan elértük

– mondta róla megkeresésünkre edzője, Németh Gábor.

Kérdésünkre azt is elárulta a kapusedző, hogy az U16-os válogatottban nyújtott teljesítménye alapján szúrhatta ki Senkót a Juventus. A korosztályos magyar csapatban többek között az olaszok ellen is pályára lépett a magyar focista.

címlapfotó: EM Sports Consulting Facebook

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik