Magyar foci sport

Gulácsi Péter Aranylabdát kapott

Magyart.

Gulácsi Péter, az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa nyerte 2018-as teljesítményéért a Magyar Aranylabda-díjat.

Az nb1.hu portál felkérésére ezúttal öt kategóriában szavazhattak az újságírók. Az első helyezett hét, a második öt, a harmadik három pontot kapott. A díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a hét évvel ezelőtt elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre, vagyis az idei volt a 21. alkalom – írja az MTI.

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni, függetlenül attól, hogy a hazai bajnokságban vagy külföldön futballozik. Ezen a listán második az ugyancsak a Bundesligában szereplő Szalai Ádám lett, míg a harmadik Gulácsi csapattársa, a nemzeti csapat védelmének alappillére, Orbán Willi.

A legjobb NB I-es játékos és a legjobb utánpótláskorú futballista – akárcsak tavaly – ezúttal is Davide Lanzafame, illetve Szoboszlai Dominik lett.

A legjobb edzőnek az elmúlt évhez hasonlóan a német Hertha BSC-t irányító Dárdai Pált választották, míg a magyar futballért dolgozó külföldi trénerek között Marco Rossi nyert.

A 2018-as díjazottak

Magyar Aranylabda-díj

1. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 106 pont

2. Szalai Ádám (Hoffenheim) 72

3. Orbán Willi (RB Leipzig) 42

A legjobb NB I-es játékos

1. Davide Lanzafame (olasz, Ferencváros) 102

2. Loic Nego (francia, Mol Vidi FC) 49

3. Juhász Roland (Mol Vidi FC) 20

A legjobb magyar edző

1. Dárdai Pál (Hertha BSC) 115

2. Herczeg András (Debreceni VSC) 56

3. Lőw Zsolt (Paris Saint-Germain) 50

A legjobb magyar labdarúgásért dolgozó külföldi edző

1. Marco Rossi (olasz, magyar válogatott) 115

2. Marko Nikolics (szerb, Mol Vidi FC) 105

3. Nebojsa Vignjevics (szerb, Újpest FC) 48

A legjobb utánpótláskorú játékos

1. Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg) 116

2. Kiss Tamás (Puskás Akadémia) 46

3. Sallai Roland (SC Freiburg) 24

Nyitókép: Karina Hessland/Getty Images

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!