Magyar foci sport

Szoboszlai hosszabbított, 2022-ig marad Salzburgban

„Meggyőződésem, hogy a jövőm szempontjából tökéletes környezetben vagyok.”

Az osztrák élvonalban szereplő Red Bull Salzburg a hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2022-ig szerződést hosszabbított a csapat magyar válogatott kerettag középpályásával, Szoboszlai Dominikkal.

Elképesztően jó érzés és nagy kihívás, hogy ennek a klubnak és ennek a nagyszerű csapatnak a része lehetek. Az elmúlt években rengeteg támogatást kaptam az edzőktől és az egész klubtól, így rengeteget tudtam fejlődni. Meggyőződésem, hogy a jövőm szempontjából tökéletes környezetben vagyok, ezért is döntöttem úgy, hogy idő előtt meghosszabbítom a szerződésemet Salzburgban – írta a Facebookon a játékos.

A 18 éves tehetség eredeti szerződése 2021-ig szólt, ezt toldották meg újabb egy évvel. A fiatal játékos 2017 eleje óta készül náluk, az akadémián, az U18-asoknál kezdett, majd kölcsönben a másodosztályú FC Lieferingnél szerepelt, ahol 42 meccsen 16 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott. Tavaly nyár óta ismét az RB Salzburg keretének tagja, és eddig 11-szer kapott bizonyítási lehetőséget.

A magyar válogatott Eb-selejtezős keretébe is meghívott játékos kiváló heteket él meg: az Európa Ligában gólpasszal mutatkozott be a Napoli ellen, míg az osztrák Bundesligában a hétvégén először volt kezdő, és rögtön be is talált az Innsbruck elleni találkozón.

Dominik óriásit fejlődött nálunk, és az utóbbi hónapokban a személyisége is sokat változott – mondta róla Christoph Freund sportigazgató. – A tehetségéhez profi mentalitás is társult. Most fontos, hogy tartsa az irányt, következetesen haladjon az útján, az FC Red Bull Salzburg pedig minden lehetőséget meg fog adni neki.

Elképesztően jó érzés és nagy kihívás, hogy ennek a klubnak és ennek a nagyszerű csapatnak a része lehetek. Az elmúlt…

Közzétette: Dominik Szoboszlai – 2019. március 20., szerda

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!