Magyar foci

„Anyázással” vádolják Király Gábort, a kapus tagadja a káromkodást

Karakó Ferenc játékvezető a Ripost szerint azt állítja, hogy a kapus az édesanyját szidalmazta. Király viszont azt mondta, egyetlen káromkodás sem hagyta el a száját.

Király Gábor kiállításától hangos még mindig a magyar NB I és környéke. Megírtuk, és videón is megmutattuk már, hogy a legendás kapus hogyan szed össze reklamálásért két sárgát néhány másodperc alatt a Ferencváros ellen végül 2-0-ra elbukott bajnokin. Az esettel kapcsolatban Horváth Ferenc vezetőedző is sarkos véleményt fogalmazott meg az M! Sport kamerája előtt.

Király a meccs után klubja honlapján nyilatkozott az esetről.

– Az első gól lesszituációból született és ugye év közben a csapatok számára tartanak játékvezetői előadásokat, amelyeken azt tanítják, hogy amennyiben úgy érezzük, hogy valami olyan dolog történik, amit szóvá kell tennünk, azt jelezzük a játékvezetőnek – mondta. – Most is teljesen normális hangnemben szóltam Karakóhoz, egyetlen szitokszó, vagy káromkodás nem hagyta el a számat. Mondtam, hogy ketten lesen álltak. Azt kérte, menjek el onnan. De mondtam: akkor is ketten lesen álltak, kérdezze meg a partjelzőt. Erre előhúzta a sárga lapot, mire mondtam: akkor is lesen álltak, nézzétek vissza, hogy les volt. Újra mondta, hogy menjek innen, mire én is megismételtem, hogy akkor is les volt. Erre felmutatta a piros lapot. Ez volt körülbelül a 890. meccsem és soha nem voltam kiállítva.

Ehhez képest a Ripost úgy tudja, Karakó Ferenc játékvezető azt írta a jegyzőkönyvbe, hogy Király az édesanyját szidalmazta, és ezért küldte le őt a pályáról. 

Karakó játékvezető mikrofonos fejhallgatót viselt, ami rögzítette kettejük párbeszédét. A lap információi szerint a Haladás kikéri a hanganyagot, és ezzel bizonyítaná Király Gábor igazát. Ha viszont ebben nem hallatszik az igazság, akkor a két fél szava áll majd egymással szemben…

Címlapkép: haladas.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik