Magyar foci

Marco Rossi megnevezte a magyar válogatott pótolhatatlan játékosát

Az olasz szakvezető ragaszkodik Nagy Ádámhoz.

Marco Rossi az M4 Sportnak adott hosszabb interjút az Európa-bajnoki selejtező első két fordulója előtt. Mint ismert, a magyar válogatott csütörtökön Szlovákiában kezd, majd három nappal később Budapesten fogadja a vb-ezüstérmes horvát együttest.

Rossi kiemelte, elég nehezen viselte, hogy négy hónap telt el válogatott mérkőzés nélkül, ugyanakkor nincs idő tapasztalatot gyűjteni. A kapitány úgy véli, 15-16 futballista jelenti a csapat magját, „de a jövőt is néznem kell, mert a jövőért is dolgozunk, a jövő zálogai pedig a fiatalok”.

A vasárnap az osztrák élvonalban gólt szerző Szoboszlai Dominik kapcsán kijelentette, „ő az egyik legtehetségesebb játékos a fiatalok között és ez a megfelelő időpont, hogy itt legyen velünk”.

Az Olaszországban szereplő Nagy Ádám mostanában kevés lehetőséghez jut Bolognában – 13 bajnokin mindössze 882 percet töltött a pályán –, ám Rossi szerint abban a pozícióban, amelyikben Nagy játszik, nincs túl sok bevethető játékosa.

Folyamatosan figyeljük a játékosokat, de nem látok túl sok lehetőséget Nagy Ádám helyettesítésére – mondta Marco Rossi. – Ádám genetikailag is rendkívüli játékos, többet képes futni, mint bárki más a pályán, és ezt mindenkinél nagyobb sebességgel teszi. Abból a szempontból is fontos nekünk, hogy olyan védekező középpályás, aki olvassa a játékot, és adott pillanatban az átmentet tudja képezni a védekezés és a támadás között. A legutóbbi meccseinken is láthattuk, hogy mennyire fontos láncszem. Négy gólt lőttünk és háromnál az ellenfél térfelén szeretünk labdát, ebből kétszer Nagy Ádámnak köszönhetően.

Nyitókép: mlsz.hu

Olvasói sztorik