Magyar foci

A Haladás játékosa elmondta, miben jobbak a szlovákok, mint a magyarok

A két ország bajnoksága azonos színvonalú, viszont északi szomszédaink Saláta szerint rámenősebbek.

A magyar labdarúgó-válogatott március 21-én Szlovákia ellen kezdi meg Eb-selejtezőit Nagyszombatban. A korábbi 40-szeres szlovák válogatott Saláta Kornél a Borsnak nyilatkozott a meccsről.

A játékost nem lepte meg a 103-szoros vá­logatott Martin Skrtel lemondása a szlovák válogatottságról, mert amikor együtt futballoztak, a legjobb barátok voltak.

Skrtel velem már tavaly kö­zölte, elég volt, jöjjenek a fiatalok, neki elég a klubja, a Fenerbahce – mesélte a Haladásban focizó Saláta. – A Marseille-ben a helyéért küzdő Tomas Hubocan hasonlóan döntött, igaz, Pavel Hapal szlovák kapitány inkább az Internazionalét erősítő Milan Skriniarban látja a védelmet össze­fogó egyéniséget.

A Nürnbergben szereplő Adam Zrelák keresztszalag-szakadása se jött jókor, erre fél éve biztosan rámegy. Hapal kapitánynak azért persze maradt elég tehetséges fiatalja. A meccsen a Napoli korábbi játékmestere, Ma­rek Hamsík lesz a vezér, a Zenit szélsőjére, Robert Makra is érdemes figyelni, nem beszélve az Egyesült Államokban a Real Salt Lake-et erősítő Albert Rusnákról.

A 34 éves Saláta a 2016-os Eb-n még ott volt, majd térdkeresztszalag-szakadással műtötték, és többé nem számíthat behívóra.

Azt tartja, a két ország bajnoksága azonos színvonalú, viszont a szlovák já­tékosok rámenősebbek a ma­gyaroknál.

– Mindenki azt tippeli, hogy a 2018-as vb-n vitézkedő Horvátország lesz a csoportelső, szerintem viszont csak a második helyen lépnek majd tovább. Kérdés, mire képes Wales, Szlovákia, Magyarország és Azerbajdzsán. Nem kizárt egy óriási körbeverés.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik