Magyar foci

Hét góllal nyomatékosította a Fradi, mi a célja ebben az idényben

Fernando Gorriaran rúgta be a motort, majd ipari tempóban jöttek a hazai találatok.

Múlt szombaton az Újpest otthonában ért véget a Diósgyőr remek idei sorozata, a borsodiak 5–0-s vereséget szenvedtek. A 23. fordulóban az éllovas FTC is „újpesti” tempót diktált, hiszen már az első félidőben berámolt három gólt.

Fernando Gorriaran a 27. percben törte meg a csendet, majd a csaknem tízezer szurkoló nagy-nagy örömére Varga Roland (tizenegyesből) és Mikalaj Szihnyevics is betalált.

A második félidőben sem lassított az FTC, sőt. Szerhij Rebrov csapata valóságos mészárlást mutatott, előbb Varga és Szihnyevics talált be két percen belül, majd Davide Lanzafame duplázott a hajrában, a Fradi így hét találatig jutott. A Ferencváros sorozatban negyedszer győzte le a diósgyőrieket – harmadik alkalommal otthon -, ezeken a találkozókon a gólkülönbsége 19-2.

A listavezető megőrizte 6 pontos előnyét – a címvédő Vidi is nyert -, míg Lanzafame utolérte a góllövőlista élén a 10 gólos Holender Filipet.

NB I, 23. forduló

Ferencváros–Diósgyőri VTK 7–0 (3–0)

Gólszerző: Gorriaran (27.), Varga R. (32. – tizenegyesből, 56.), Szihnyevics (41., 58.), Lanzafame (83. – tizenegyesből, 86.)

Kiállítva: Karan (67.)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Olvasói sztorik