Magyar foci

Czeglédy Csaba is elzavarná a Haladástól Illés Béláékat

Elképesztő indulatokkal szembesül nap mint nap, akit egy kicsit is érdekel a Szombathelyi Haladás..

Elképesztő indulatokkal szembesül nap mint nap, akit egy kicsit is érdekel a Szombathelyi Haladás. A drukkerek küldtek már gusztustalan üzenetet a tulajdonosnak, szerdán reggel pedig 15 év után lemondott a Szurkolói Kör elnöke.

A Szombathelyi Haladás gyakorlatilag kiesett az NB I-ből, és kedden este búcsúzott a Magyar Kupától is. Az ügyben megszólalt a város korábbi sportért is felelős alpolgármestere, Czeglédy Csaba.

A futballimádó jogász – aki néhány napja a Rangadónak árulta el, hogy hétéves kora óta jár meccsre Szombathelyen – Facebook-posztjában többek között azt írja:

“Sajnálom, ha én leszek a vészmadár – mindegy, ezt a balhét is elviszem–-, de ki kell végre mondani, hogy a Haladás, a csapatunk kiesett az NB I-ből.”

Két dolgot tehetnek a szurkolók, a klubvezetés, a városvezetés: szépen csendben végignézi még mindenki a hátralévő meccseket, majd szomorúan konstatáljuk, hogy kiestünk, esetleg türelmesen megvárjuk, amíg meghúzzák felettünk a vonalat, vagy teszünk valamit.

“El kell dönteni nagyon sürgősen, mi a koncepció.
Két út látszik: nagyon sok pénzből, légiósokkal, egy éven belül visszakerülni, közben elkezdeni építkezni, mert hát ugye kissé hagy maga után kivetnivalót, hogy alig van már saját bevethető játékosunk.
Nem tiltott légiósok alkalmazása az másodosztályban, csak ez esetben nem kapunk az MLSZ-től támogatást, vagy sokkal kevesebbet. Tehát még több forrás kell. Akár kiállhatunk 11 légióssal is, de akkor valakinek nagyon a zsebébe kell nyúlnia (hozzáteszem, hogy az nem a mi Haladásunk, amiben sok légiós van…)
Ez esetben most kell nekiállni megkeresni, kiket akarunk idehozni, nem júniusban kapkodni.”

“Vagy elkezdünk építkezni most. Elküldünk mindenkit, aki nem kell, vagy nem fognak játszani – attól függ, hogy a szerződésük szerint, mit lehet tenni, mit nem -, és elkezdjük építeni most azt a csapatot, amivel hanem is jövőre, de pár éven belül újra első osztályú csapatunk lesz.
Játsszanak azok, akikre az NB II-es csapatot építeni fogjuk. Keressük már meg most azokat, akik kelleni fognak, és hozzuk ide, hozzuk vissza (!) azokat a magyarokat, akik a tengelyt alkothatják, és tartsuk meg azokat, akik nélkül a Haladás nem Haladás.
Bár ilyenkor mindig összeszorul a szívem, mert belegondolok, mennyi lehetőséget vesztegettünk el – gondolok itt az Akadémia eredménytelenségére és a Haladás saját utánpótlásképzésének szétverésére -, és elmentek értékes évek. Az eredményt pedig látjuk…”

És végezetül megkapta a “csomagot” a klub vezetősége is:

“Ha az építkezés mellett dönt a többség, akkor pedig a légiósokkal együtt menjen az edző és az ügyvezető is. A jövő Haladását nem lehet rájuk építeni. Mondjuk sajnos az Illés Bélára, Kóbor Lászlóra, Halmai Gáborra sem… de hát ők tulajdonosok. Még. “

Czeglédy Csaba sokáig meghatározó szerepet töltött be a klub életében. Az ő nevéhez fűződik az időszak, amikor a csapat legutóbb feljutott az első osztályba, de ő képviselte a többségi tulajdonost akkor is, amikor bronzérmes lett a csapat, ami a Haladás történetének legjobb eredménye.

A Czeglédy-ügy

Czeglédy Csaba jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, és csak korlátozottan mozdulhat ki szombathelyi otthonomból. Mint ismert, 6 milliárd forintos költségvetési csalás miatt emelt vádat ellene az ügyészség. Arról, hogy egyáltalán mikor kerül bíróság elé az ügy, továbbra sincs hír.

Kiemelt fotó: www.nyugat.hu

Olvasói sztorik