Magyar foci

Megvan az NB I legkevesebbet hibázó kapusa?

Tiszteletet követel Dibusznak a Fradi edzője.

Huszonegy bajnoki mérkőzésen 18 gólt kapott a honi bajnokság éllovasa, a Ferencváros, melynek kapuját minden alkalommal Dibusz Dénes védte ebben az idényben. A válogatott játékosról a kapusedzője, Balogh Tamás beszélt.

Ki merem jelenteni, hogy Dénes a legkevesebbet hibázó kapus az NB I-ben, az elmúlt öt évben két-három olyan gól volt, amikor rossz döntést hozott – idézi a trénert a klub honlapja. – Tény és való, hogy a Debrecen ellen hibázott egyet, de emellett három bravúrja volt. Ráadásul, ne felejtsük el, hogy rengeteget köszönhetünk neki az elmúlt, igen sikeres években.

Balogh igyekezett megvédeni Dibuszt.

– Jöttek tapsok, gúnyolódások a mérkőzés végén a hátrapasszok után, ami a csapatnak, vagy külön Dénesnek is szólhatott – magyarázta. – A nagyobb ligákban a meccs végén sokszor orvost, papot hívnak egy-egy szerelés után, hogy elmenjen az idő, mert annyira fontos az eredmény. Nekünk is fontos volt, hogy meglegyen a győzelem, ezért volt több hátrapassz, erről pedig általában nem a kapus tehet. A szurkoló mindig kritikus. Engem játékoskarrierem során kevésbé ért ilyesfajta élmény, most más világot élünk, más a futball, és a játék is sokkal eredmény-orientáltabb. Bármi megtörténhet egy találkozón, hosszú távon kell jobbnak lennünk az ellenfeleinknél, a szurkolóknak emiatt türelmesnek kell lenniük. Haladunk a célunk felé, igaz, lehet, hogy nem akkora léptekkel, mint ahogy azt elvártuk volna. De szükség van rá, hogy mind a kapus, mind a mezőnyjátékosok megkapják azt a tiszteletet, ami egy Fradi-játékosnak kijár.

Nyitókép: Szirtesi László/Getty Images

Mától új magyar tv-csatornán az angol bajnoki meccsek
Kihagyhatatlan összecsapások jönnek szombaton.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik