Magyar foci

A Mol Vidi nehezen, a Ferencváros simán nyert otthon

A Fradi négyet a Puskásnak, az Újpest ötöt rúgott a Diósgyőrnek.

A listavezető Ferencváros a Puskás Akadémiát fogadta a Groupama Arénában az OTP Bank Liga 22. játéknapján. Az első félidő nem hozott túlságosan közönségszórakoztató játékot, az első félóra végén a felcsútiak védőjét, Hegedűs Jánost hordágyon, nyakmerevítőben kellett levinni a pályára, miután összefejelt Sigérrel. A hátvéd az első hírek szerint agyrázkódást szenvedett és mentővel kórházba szállították további vizsgálatokra. A játékrész hajrájában ismét Sigér volt a főszereplő, ám a középpályás gólját lesállás miatt érvénytelenítették, a visszajátszás alapján tévesen.

Bejelentette sztárigazolását az Újpest
Lacina Traoré játszott a Bajnokok Ligájában is.

A második félidő elején Petrjak színészkedését “ette meg” a játékvezető, a megítélt büntetőt Gorriaran értékesítette. Két perccel később Petrjak próbálkozása felpattant Bokros lábán, a labda pedig a felcsúti kapus felett a gólvonalon túl landolt, így hamar kétgólos előnyre tett szert a Fradi. Tíz perccel később egy szép akció végén Tokmac is betalált, majd a ráadásban Szihnevics állította be a 4-0-s végeredményt.

A címvédő Mol Vidi FC a sereghajtó Szombathelyi Haladást látta vendégül. Gól nélküli első félidő után mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám sokáig úgy tűnt, hogy a fehérváriak nem bírnak az utolsó helyezett vasiakkal. A 78. percben aztán éppen Kovács István végezte ki nevelőklubját. Egy-nullra nyert a Vidi, így a tabella elején nem történtek változások, az FTC előnye továbbra is hat pont az élen. A Haladás 14 egységgel van lemaradva a bennmaradást jelentő tizedik pozíciótól.

A DVSC vezetést szerzett a Paks otthonában, ám a tolnaiak öt perc alatt fordítottak. Az Újpest hazai pályán kiütötte a Diósgyőrt, így a lila-fehérek megelőzték a Debrecent és feljöttek a harmadik helyre. Az újonc Kisvárda gól gazdag döntetlent játszott a Mezőkövesd otthonában.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Ferencváros – Puskás Akadémia 4-0 (0-0)
Gólszerzők: Gorriaran (47. , tizenegyesből), Petrjak (49.), Tokmac (58.), Szihnevics (92.)

 

Mezőkövesd – Kisvárda 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Cseri (23., tizenegyesből), Tsoukalas (64., öngól) illetve Tsoukalas (9.), Kravcsenko (14.)

 

Mol Vidi FC – Haladás 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kovács (78.)

 

Paksi FC – DVSC 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Nagy S. (64., öngól), Hahn (68.), illetve Varga K. (54.)

 

Újpest – DVTK 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Nwobodo (5.), Nagy D. (48.), Burekovics (67.), Novothny (86.), Zsótér (90.)

címlapfotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik