Magyar foci

Hét NB I-es igazolás, aki ott lehet Rossi válogatottjában

Ha bejön nekik a klubváltás, nincs megállás.

Az m4sport.hu összeszedett hét olyan téli átigazolást az NB I-ből, akiknek karrierjében komoly fordulópontot jelenthet au új állomás, ennek köszönhetően pedig odakerülthetnek a magyar válogatott keretébe is. Persze csak akkor, ha Marco Rossi szövetségi kapitány is ezt gondolja.

Burai Erik

A napokban 18. születésnapját ünneplő támadó a dán Midtjyllandtól tért haza a DVSC hívására, amely négy és fél éves szerződést kötött vele. A dán korosztályos bajnokságban a 13 mérkőzésen hatszor eredményes Burai a magyar U17-es labdarúgó-válogatottban termelte a gólokat, nyolc meccsen háromszor talált a kapuba, így joggal bízhatnak új szerzeményükben a debreceniek. A DVSC is egyelőre a korosztályos együttesében számol a fiatal játékossal, aki ha továbbra is éles marad a kapu előtt, megkaphatja a lehetőséget a felnőttek között.

Szerető Krisztofer

Január első felében érkezett a hír, a Ferencváros utánpótlás-válogatott labdarúgót igazolt. A 19 éves támadó középpályás 2016 nyarán a Honvéd akadémiájáról igazolt az angol Stoke Cityhez, ahol a klub az U18-as együttesében számított rá. Első szezonjában kettő, a másodikban már hat gólt szerzett, és mivel kitűnt kiváló technikai megoldásaival és óriási góljaival, 2018-tól már az U23-as együttesben számítottak rá. Szerető tagja volt az U19-es elitkört kiharcoló korosztályos magyar válogatottnak is. A fiatal középpályásnak nem lesz könnyű dolga beverekedni magát a zöld-fehérek kezdőcsapatába, de ha ez sikerül, akkor egy jó teljesítménnyel opció lehet a felnőtt válogatott számára is.

Szerető a Fradiban. Fotó: fradi.hu

Schön Szabolcs

A 18 esztendős labdarúgó két éve Kispestről került az Ajax akadémiájára. A jelenlegi szezonban az U19-es csapatban 10 bajnokin lépett pályára, két gólpasszt adott. Az UEFA Ifjúsági Ligában, valamint a holland másodosztályban szereplő Jong Ajaxban egy-egy találkozó jutott számára csereként, néhány hete viszont közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal. Hollandiából hazafalé vette az irányt és hosszútávú szerződést kötött az MTK-val. A kék-fehérek mezében Schön pár percre már beállhatott a Mezőkövesd elleni bajnokin.

Schäfer András

Január végén robbant a hír, az olasz élvonalban szereplő Genoa egymillió euró ellenében leigazolta az MTK 19 éves játékosát, Schäfer Andrást. Az összeg elsőre soknak tűnhet, viszont az ifjú tehetség az előző idényben középpályásként 7 gólt szerzett az NB II-ben, és ha beváltja a hozzá fűzött reményeket és helytáll a Genoában, komoly játékost nyerhet vele a nemzeti együttes.

mtkbudapest.hu

Windecker József

Az Újpesttől 2018 nyarán távozó középpályás féléves görög kitérő után tért vissza az NB I-be. A köztudottan magyar játékosokra építő Paks színeiben Windecker újra megvillogtathatja tudását, és 26 évesen akár a válogatott kapuja is kinyílhat számára.

Elek Ákos

A közel ötvenszeres válogatott középpályás Kazahsztánból tért vissza Székesfehérvárra. Elek már bizonyított külföldön és a nemzeti tizenegyben is, és ha jó teljesítményével sikerül kitűnnie az NB I-ből, akkor könnyen elképzelhető, újra lehetőséget kap Marco Rossi szövetségi kapitánytól.

Elek Ákos a Vidiben Fotó: molvidi.hu

Futács Márkó

Székesfehérvárra helyezte át székhelyét a 28 éves Futács is, aki a horvát Splittől közös megegyezéssel távozott, majd szabadon igazolható játékosként csatlakozott a címvédőhöz. A felnőtt válogatottban stabilan eddig nem tudott megragadni, azonban ha az OTP Bank Ligában kamatoztatni tudja külföldön szerzett rutinját, akkor 2014 után talán újra magára öltheti a válogatott mezét.

Olvasói sztorik