Magyar foci

Mervónak volt külföldi ajánlata, de Magyarországon építi újra magát

Az U20-as vb társgólkirályaként három országban is légióskodott, egy hete viszont nincsen klubja.

Mervó Bence Győrben lett NB I-es labdarúgó, majd, már az U20-as vb társgólkirályaként három országban is légióskodott, egy hete viszont nincsen klubja – a Győr NB II-es csapatától távozott. Térdműtétjéből lábadozik, a DIGI Sport híradójának azt mondta: úgy érzi, újra fel kell építenie magát.

– Volt egy megkeresés Lengyelországból, de most fel kell magam építeni. Úgy gondolom, hogy Magyarországon fogom folytatni – mondta.

A még mindig csak 23 éves csatár a két győri időszak között a Sionban, a Slask Wroclawnál és Dunaszerdahelyen is megfordult, de csak Lengyelországban sikerült mélyebb nyomokat hagynia a szurkolókban.

– Győrből elkerültem utána Svájcba, aztán Lengyelországba, ott éreztem a legjobban magam, nagyon jó közösség és csapat volt nagyon jó szurkolókkal, és lehetett érezni a lengyel-magyar barátságot. Utána Dunaszerdahelyen is nagyon jó érzés volt futballozni, de sajnos ott sérült voltam, nem voltam abban az időszakban elég szerencsés, de azt mondom, hogy a szurkolók és a csapat egyaránt óriási Dunaszerdahelyen, teljes magyarság van ott – nyilatkozta a csatár, aki szíve szerint a magyarországi újraépítés után Lengyelországban légióskodna.

Olvasói sztorik