Magyar foci

Utálja a kommunistákat, ezért kétmillió euróért a Vidibe igazolhat a csatár

Andrés Vombergar orosz kérőjét kikosarazta, így már csak a magyar ajánlata él.

Az siOL.net szlovén portál közöl egy hosszabb írást Andrés Vombergar kálváriájáról.

A játékos Argentínában született, szülei a második világháború után vándoroltak ki Szlovéniából.  Ott kezdett el profi pályafutását is, 2017-ben igazolt a Olimpia Ljubjana csapatába. A mostani bajnoki kiírásban tíz gólig jutott, de az anyagi nehézségekkel küzdő klub azonban nem titkolja, hogy el akarja adni a játékost.

Korábban a francia Nantes, és a Rapid Wien is érdeklődött, de mostanra két ajánlata maradt. Az orosz UFA, és a magyar bajnok Vidi egyaránt kétmillió eurót ajánlott a szlovénoknak. A lap azt írja, hogy a játékos számára az UFA ajánlata sokkal előnyösebb, de Vombergar nem akar Oroszországba igazolni.

– A Videoton és az oroszok is akarják  – ismerte el a szlovén klub Vombergar azonban nem akar Oroszországba menni, mert édesapjától azt hallotta, hogy a kommunisták megkeserítették a szlovének életét. 24 éves, de olyan mint egy nagy gyerek . Igaz, hogy az Argentínában élő szlovének  súlyos sérelmeket őriznek, de az én szemüvegemen keresztül hihetetlen, hogy ez alapján dönt – nyilatkozta az Olimpia tulajdonosa, Milan Mandarics.

A siOl.net az orosz ajánlat visszautasítása ellenére nem kezeli tényként, hogy a játékos Magyarországra igazol, de emlékeztet rá, a magyar bajnokságban csak csütörtökön zárul a piac, és Vombergar klubjának szüksége van a pénzre.

Kiemelt fotó: Urban Urbanc/Sportida

Olvasói sztorik