Magyar foci

Budapestre látogat a legősibb angol amatőr klub

Rendkívüli évet zár a Budapesti Atlétikai Klub. A budapesti amatőr futball 2018-ban újraalakult csapata ugyanis egy év alatt tető alá hozta a nagy álmot: az Egri Erbstein Tornát.

Nagymúltú kupasorozatot támasztana fel a magyar focicsapat
A Budapesti Atlétikai Klub 2018 nyarán éledt újjá,

Az egyesület közleményében tudatta, hogy 1904 után ismét amatőr tornának ad otthont. A négy csapatos tornán egyelőre a Testvériség SE, valamint az igen jó hírű Corinthian Casuals FC fogadta el a meghívást. Utóbbi már 1904-ben is a BAK vendége volt, mi több, egy trófeát is adományozott a látogatás emlékéül.

A Budapesti Atlétikai Klub (BAK) első alkalommal hívja életre az Egri Erbstein Tornát, melynek célja, hogy emléket állítson a hetven évvel ezelötti Superga tragédia áldozatainak. Mint az közismert 1949 május 4-én szenvedett végzetes repülőgép szerencsétlenséget a világ akkori legjobb klubcsapata, a Torino FC.

– tette közzé a BAK.

Az angol együttes életre is hívott egy adománygyűjtést, hogy az utazás költségeit fedezni tudja. Az ötlet igen népszerű, öt nap alatt több mint 2000 fontot adományoztak. A gyűjtés linkje ide kattintva érhető el. A torna programjába tartozik továbbá a vakfoci bajnoki döntőre is, melyben a a LASS és a BAK Vakfoci csapatai mérkőznek meg egymással.

Az Egri Erbstein Torna célja a nemzetközi barátságok és a BAK hagyományainak ápolása, valamint a jó értelemben vett amatőr futball népszerűsítése. A klubok a több mint száz éve adományozott Corinthian Kupáért játszanak majd, a négycsapatos rendezvény utolsó résztvevője azonban még ismeretlen.

Nyitóképen az esemény plakátja, Stuart Tree és Kelly Bliss munkája.

Olvasói sztorik