Magyar foci

Az NB I-be igazolt a Hertha BSC verekedős, radikális nézettel vádolt hátvédje

A tunéziai lapok már tényként közlik a hírt, a játékos már Honvéd-mezben pózol.

A csakfoci.hu elsőként számolt be róla, hogy a Dárdai Pál vezette Hertha BSC korábbi játékosa, Änis Ben-Hatira lesz a Budapest Honvéd harmadik téli igazolása az algériai Mohamed Mezghrani és szűk két hete súlyosan megsérült grúz Zakaria Beglarisvili után.

Noha a Honvéd még mindig nem jelentette be a játékost hivatalosan, tunéziai lapok már tényként írnak az átigazolásról, sőt már olyan fotót is közöltek, ahol Honvéd mezben pózol a védő.

Ben-Hatira karrierje során a leghosszabb ideig a Hertha BSC-ben játszott, de 2016 januárjában egy verekedés miatt Dárdai Pál elküldte.

Németországi pályafutása azzal ért véget, hogy a Darmstad közös megegyezéssel szerződést bontott vele, mert a német közvélemény, azzal vádolta, hogy támogatott egy radikálisnak mondott iszlám szervezetet. Az iszlám szalafista mozgalom hívei a magánéletre is kiterjesztik az iszlám tanításának merev értelmezését, elutasítják az antidemokratikus világképet és az iszlám modern felfogását, és azt hirdetik, hogy vissza kell térni a „tiszta elődök” (arabul: asz-szalaf asz-szálih) példaképeihez – írja a bumm.sk.

2018 nyara óta nincs csapata, legutóbb a tunéziai Espérance együttesében lépett pályára.

Kiemelt fotó: Jörg Carstensen / DPA / dpa Picture-Alliance

Olvasói sztorik