Magyar foci

„Nem lesz egyszerű dolgom” – mondta a Puskás Akadémia új edzője

A játékosként 21-szeres válogatott Mónos Tamás a felcsútiak U19-es csapatáért felel.

Megírtuk: Mónos Tamás lett a Puskás Akadémia U19-es utánpótláscsapatának vezetőedzője. A simontornyai születésű szakember játékos-pályafutása alatt szerepelt a Veszprémben, a Vasasban és az MTK-ban, de futballozott Belgiumban is, ahol a Germinal Ekeren és az RFC Liége gárdait erősítette.

A magyar válogatottban 1990. március 20-án, az Egyesült Államok ellen 2–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen mutatkozott be, a címeres mezt 1990 és 1995 között huszonegy alkalommal ölhette magára. Trénerként eddig a Hegyvidéki SE és a Kubala Akadémia utánpótláscsapatainál dolgozott.

Most első hosszabb interjúját adta a felcsúti klub honlapjának.

– Nem lesz egyszerű dolgom, ezt már most tudom. Persze jó lenne minden meccset megnyerni a bajnokságban, de ennél sokkal fontosabb feladatom van. Segítenem kell a labdarúgóimat a felnőtt futballba beintegrálni, muszáj velük megértetnem, hogy amiért egész eddigi életükben dolgoztak, nem adhatják fel. Nem lesz mindenki NB I-es játékos, de ettől még lehet sikeres pályafutásuk. Ezért kettős az én rendeltetésem, mert meg kell őket tartatni a magyar labdarúgás számára. Statisztikailag kimutatható, hogy hazánkban a 18-19 éves korú focisták fejezik be a legtöbben. Ezt kell megakadályoznom, az lenne az igazi siker, ha nem adják fel az álmaikat – fogalmazott elsődleges céljáról.

Címlapkép: pfla.hu

Olvasói sztorik