Magyar foci

Rebrovot Bödéről kérdezték: „Ez nem Dani, hanem a csapat győzelme volt”

A Fradi vezetőedzője megelégelte, hogy sokat kérdezgetik a csatárról.

Megírtuk: a listavezető Ferencváros a cserejátékos Böde Dániel találatával 1-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvédot az OTP Bank Liga 19. fordulójának rangadóján szombaton. A meccs utáni sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov vezetőedző beszélt a sikerről és a csatárról is.

Fontos mérkőzés volt a mai. Intenzív kilencven perc van a csapat mögött. Ha 0-0 maradt volna a találkozó, akkor is csak dicsérni tudtam volna a játékosokat. A Honvéd is keményen küzdött, de megérdemelten nyertünk. Sok helyzetet alakítottunk ki, és nyerni is sikerült, köszönöm a játékosoknak a teljesítményüket. Az egész szezonban így játszott a Honvéd, öt játékosa van hátul, nagyon komplett az egész együttes, jók a csatárai. Holender különösen jól szerepelt ma. Miután gólt lőttünk, felállást váltottak, de tudtuk ezt is kezelni. Erős a Honvéd, ezért is áll a negyedik helyen – ídézi őt a fradi.hu.

A vezetőedző arra a kérdésre is válaszolt: a nyolcpontosra növelt előny mennyire befolyásolja a bajnoki cím sorsát.

– Teljesen mindegy, hány ponttal vezetünk. Ha elkezdünk az előnyünkön gondolkodni, akkor nincs esélyünk bajnokságot nyerni. Fel kell készülni minden egyes újabb edzésre és meccsre. A játékosok és a csapat fejlődése most a legfontosabb. Nagyon jó volt, hogy olyan meccset játszottunk, amelyet a szurkolók is élvezhettek.

Rebrov több kérdést kapott Böde Dániel kapcsán is, amelyekre kissé ingerülten, feszülten válaszolt.

Tisztelem Danit, és teljesen mindegy, hogy valaki 10, 15 vagy 20 percet játszik. A legjobbját nyújtotta ő is a csapatért. Konkurencia van ezen a poszton is, ami remek. Mikalai például 20 percre jött be, és abban az időszakban szerintem ő volt az egyik legjobb. Dani 15 percre állt be, ő pedig eldöntötte a meccset. Nagyon sok kérdés Daniról szól, de egy csapat volt a pályán. Ez nem Dani, hanem a csapat győzelme volt.

Arról is érkezett újságírói kérdés, hogy a két új szerzemény, Tokmac Nguen és Isael közül valamelyikük szerepet kaphat-e már jövő héten, az Újpest ellen.

– A két újabb játékosunk csak pár napja van itt, idő kell még nekik, meglátjuk, hogy készen állnak-e arra, hogy keretbe kerüljenek. A konkurencia nagyon nagy, ezért nyújtotta mindenki a maximumát ma. Mert tudta, hogy van mögötte egy jó játékos, és ha nem játszik elég jól, akkor a posztján lévő másik labdarúgót beállíthatjuk helyette.

Címlapkép: fradi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik