Magyar foci

Nikolics a Puskás elleni Vidi-vereségről: „Nem volt bennünk elég erő”

A szakember szerint ki kell elemezniük, hogy mi volt a kudarc oka.

Megírtuk: a Puskás Akadémia nagy meglepetésre 3-0-s győzelmet aratott a második helyen álló, címvédő Mol Vidi FC otthonában az OTP Bank Liga 19. fordulójában.

A Puskás Akadémia kispadján ezen a találkozón debütált a téli szünetben kinevezett vezetőedző, Radoki János, aki a meccs után elégedetten értékelt.

Természetesen örülök, hogy nyertünk 3-0-ra. Azt a játékot, amit elképzeltünk, nagyjából meg is valósítottuk. Nem szeretek arra várni, hogy az ellenfél hibázzon, azt szeretem, ha nálunk van a labda, ha pedig elveszítjük azt, akkor minél előbb vissza kell szereznünk, ezért dolgozunk. Egy jó csapat az ilyen mérkőzést az első félidőben lezárja, akkor nem kellett volna idegeskednünk a másodikban. Szóval, van még dolgunk, de ami jó, hogy a csapat dolgozni akar és így még jobbak lehetünk. Nemcsak én, hanem több játékos is debütált ezen a találkozón, a meccset pedig a csapat nyerte meg. Ma örülhetnek, bulizhatnak a játékosok, de holnaptól már folytatjuk a munkát – idézi őt a molvidi.hu.

Ezzel szemben a Vidit felkészítő  Marko Nikolics kicsit sem volt elégedett.

– Gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez. Mondhatni ez egy klasszikus történet volt abban az értelemben, hogy hiába dolgoztunk ki rengeteg helyzetet, ezek kimaradtak, majd az ellenfél góllal, gólokkal büntetett. Nem kezdtük rosszul a találkozót, de ellenfelünk egy fantasztikus góllal vezetést szerzett. Persze ettől még lehetett volna fordítani, jöttek is sorban a lehetőségek, főleg a második félidőben, de valami ma hiányzott. Nem volt bennünk elég erő, hogy megfordítsuk a meccset, nem érdemeltünk győzelmet. Ki kell elemeznünk, hogy ennek mi volt az oka. Nem volt megfelelő a koncentráció, vagy a hozzáállással, fegyelemmel volt baj? Vagy hiányzott a „vér” a szemekből? Valószínűleg mindegyik igaz egy kicsit. De ahogy ismerem a csapatot, jól reagálnak majd erre a helyzetre.

A sajtótájékoztatón felmerült a kérdés, hogy meglepte-e valamivel az ellenfél, például az agresszív letámadásra készültek-e.

– Mivel egymástól nem messze edzőtáboroztunk Spanyolországban, láttuk az összes edzőmeccsét a Puskás Akadémiának, ott is így játszottak, így nem leptek meg minket. De az igaz, hogy többször is rossz döntést hoztunk, talán hiányzott némi önbizalom ahhoz, hogy passzjátékkal oldjuk meg a helyzetet, többször is előre rúgtuk inkább a labdát – két gólt is ilyen szituáció után kaptunk.

Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik