Magyar foci

Schäfer András reméli, hogy már a hétvégén ott lesz a Genoa kispadján

Cesare Prandelli vezetőedző már többször dicsérte a fiatal magyar középpályást.

Mint ismert, a Serie A-ban szereplő Genoa 1 millió euróért leigazolta az MTK Budapest 19 éves játékosát, Schäfer Andrást, aki szerdán edzőmeccsen már góllal debütált új olasz klubjában. A szombathelyi születésű játékos a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt az első élményeiről.

Gólgazdag NB I-es forduló? Rónai Egon előre bemondta a tutikat
A rossz talaj a csatároknak kedvez szombaton az ATV műsorvezetője szerint.

Meglepődtem azon, hogy milyen befogadó a csapat és milyen családias az egész klub. A döntésem előtt Nagy Ádámmal is beszéltem, az alapokról mesélt és egy-két biztató mondattal segített, ami nagyon jól esett.

– kezdte Schäfer András, aki a Genoa legendás olasz edzőjéről, Cesare Prandelliről és első benyomásairól is beszélt.

Angolul nem beszél olyan jól, eddig még nem kezdeményezett felém, de néhány gesztus már mutatott. Meccs után és edzés közben is megdicsért már, de inkább a másodedző kommunikál többet velem. Vele szoktam inkább egyeztetni a feladatokról. Elég nagy a konkurencia, minden posztra van két-három játékos, úgyhogy biztosan nehéz lesz bekerülni a csapatba. A fogadtatásom teljesen jól zajlott, a legnagyobb sztárok is köszöntöttek, nagyon családias a légkör. A játékstílusom és a mentalitásom lehet az, ami miatt nekem való a Serie A. Már az edzéseken jól tudom kamatoztatni az erősségeimet, például a párharcokban. Még nem tudom, hogy a hétvégén ott leszek-e a kispadon, de nagyon remélem, hogy igen.

A teljes beszélgetés:

Olvasói sztorik