Magyar foci

Dárdai elmondta, mikor igazoljanak külföldre a magyar játékosok

Schäfer olaszországi lehetőségéről is beszélt a Hertha edzője.

A korábban a magyar válogatottat is irányító Dárdai Pál úgy véli, a Schäfer Andrásért fizetett egymillió euró szinte ajándéknak számít egy játékosért. Ahogy az M4 Sportnak nyilatkozva fogalmazott, ez az összeg „aprópénz”.

A Hertha szakvezetője mindazonáltal örül az ifjú MTK-s lehetőségének, és azt kívánja, a magyar tehetségek minél fiatalabban, minél többen kerüljenek ki külföldre.

– Az egymilliós vételárra csúnyán hangzik, hogy aprópénz, de ez még nem garancia arra, hogy te most biztos kezdőjátékos leszel, vagy egyből bizalmat kapsz. Ezért meg kell dolgozni – magyarázta Dárdai. – Jó lenne, ha egyre többen, ha csak egymillió euróért is, de kikerülnének külföldre. A napi harc, az edzések gyorsasága, a szűk területek miatti gyors döntések, az agresszivitás jót tenne a játékosoknak, jót tenne a magyar labdarúgásnak. Ezért érdemes dolgozni az utánpótlásban, mert a magyar focinak csak ez az egyetlen útja van. A kis tehetségeket igazán jól kiképezni, hogy egy páran legalább ki tudjanak kerülni, és ebben a környezetbe tudjanak belenőni, mert innen tudnak majd visszasegíteni.

Nyitókép: Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik