Magyar foci

Az edző el tudná képzelni Messit a Vidiben

Marko Nikolicsnak ugyanakkor a saját játékosai a legfontosabbak.

A molcsapat.hu-nak adott hosszabb interjút Marko Nikolics a Vidi edzője. A szerb tréner arról is beszélt, hogy eltudná-e képzelni Lionel Messit a csapatban.

Persze, örülnék neki, ha Lionel Messi nálunk játszana, de szeretném leszögezni, hogy számomra a Vidi játékosai a világon a legjobbak. Egy edzőnek így kell a keretére tekintenie, ezt a fajta megingathatatlan bizalmat kell sugározni a játékosai felé – magyarázta Nikolics.

A tréner szót ejtett arról is, hogy mire a legbüszkébb a székesfehérvári munkája során.

– A legnagyobb büszkeségem, mióta Székesfehérváron dolgozom. Az egy dolog, hogy egy elképesztően megerőltető őszi szezon végén az utolsó két meccsre irgalmatlanul odatették magukat a fiúk, és hatalmas küzdelemben legyőzték a Fradit, és pontot raboltak a Chelsea-től. Ez már önmagában óriási dolog, de nekem az eredményeknél is többet jelentett a Chelsea elleni mérkőzés második félideje. A szünetben már tudtuk, hogy nem juthatunk tovább akkor sem, ha legyőzzük az angol sztárcsapatot, hiszen a BATE 3-0-ra vezetett Szalonikiben, de ezzel mit sem törődve úgy mentünk előre a győzelemért, mintha az életünk múlt volna rajta – mondta.

Kiderült, hogy Nikolicsnak rengeteg terve van még a magyar labdarúgásban.

– Ambiciózus edző vagyok, de egyúttal szavatartó ember is. Van egy afféle gentleman’s agreement köztem és a klub tulajdonosa között. Én megígértem, hogy pusztán a nagy pénz ígéretéért nem hagyom el a Vidit, ő pedig azt, hogy nem gördít akadályt a távozásom elé, ha top bajnokságból érkezik komoly ajánlatom. Sok pénzért elmehettem volna keletre, de nem tettem, nyugatról pedig, bár kerestek a magyarnál erősebb bajnokságok csapatai, nem futott be olyan ajánlat, amiért nyugodt szívvel elhagytam volna a megkezdett fehérvári projektet – oszlatta el a pletykákat.

Olvasói sztorik