Magyar foci

“Dárdaiék nem nagyon érnek rá, hogy a magyar labdarúgás problémáját megoldják”

Détári Lajos most sem finomkodott.

A Ripost készített rövid interjút a partvonalra került Détári Lajossal, aki a beszélgetésben elmondta, Détári focisulit szeretne csinálni gyerekeknek, de Budapesten egyetlen intézmény sincs, ami befogadja.

– Amit Dárdai Pál most mondott, azt én tíz éve szajkózóm: a 6-12 éves gyerekekkel kell foglalkozni – mondta. – Amit abban az időszakban nem tanulnak meg, azt nagyon nehéz lesz fejleszteni. Azt látom, hogy néhány utánpótlás csapatnál 22-24 éves edzők dolgoznak. Ők hol futballoztak? Hogy tudják bemutatni, mondjuk a lövő cselt? A gyereknek az kell, hogy beállítsd a lábát, így tartsd, úgy tartsd, ez erről szól. Itthon van nagyjából 120 pro-licences edző, aki jelenleg nem dolgozik a magyar labdarúgásban. Miért nem lehet ezeket az embereket az utánpótlásba irányítani?

Détárit szembesítették azzal, hogy az MLSZ szakmai bizottsága, Dárdai Pállal és Szabics Imrével legutóbb éppen a 6–12 éves korosztály tehetséggondozásáról beszélt.

– Kicsit rossz irányba mentünk el. Dárdainak, Lőwnek és Szabicsnak megvan a saját munkája, ők nem nagyon érnek rá arra, hogy a magyar labdarúgás problémáit megoldják. Azokat az embereket kell megtalálni, akik itthon vannak.

Détári később elmondta, Kiprich Józsefre, Nagy Antalra, Kovács Kálmánra, Vincze Istvánra gondol.

– Ennyire jók vagyunk, hogy őket félre lehet rakni? Egy gyerek hazamegy a suliból, kimegy térre, és kérdezik tőle, ki az edződ? Nekem Kiprich Józsi. Uh, mekkora focista volt. Neked? Gipsz Jakab. Azért ez nem mindegy – mondta.

Fotó: www.nyugat.hu

Olvasói sztorik