Magyar foci

Gyászol a MOL Vidi FC

A csapat két korábbi játékosa is elhunyt.

Rövid időn belül a székesfehérvárial két legendája is távozott az élők sorábol. Horváth Lajos 80 esztendős korában hétfőn, Németh Lajos pedig 88 évesen kedden távozott – írja a molvidi.hu.

A Vidi korai éveinek egyik legnagyobb legendája Horváth II Lajos. A védőként és fedezetként is szereplő egykori kiválóság nagyon hosszú ideig, 1958-as debütálásától egészen 1968-ig szolgálta az akkor még VT Vasas néven szereplő klubot. Több mint 220 NB-s bajnokin állt a mindenkori vezetőedző rendelkezésére, csak a sorkatonai szolgálat miatt hagyott ki hosszabb időszakot. Ebből a számból – mintegy pályafutása megkoronázásaként – 3 jutott az NB I-re, hiszen az 1967-es NB I/B-s bajnoki cím után már kevesebbet játszott. A kiesés után vissza is vonult és 1969-től 1979-ig technikai vezetőként segítette a csapatot.

Németh Lajos 1955-től 1962-ig játszott az akkor még Vasas néven szereplő csapatunknál. A Kiskőrösi Petőfitől érkezett Fehérvárra, majd katonaként az Építőknél játszott, amely szakosztályának megszűnésekor igazolt hozzánk. Visszavonulását követően egy ideig szakosztályvezető-helyettes, majd a második csapat edzője lett. 1966-67-ben az Ikarusznál dolgozott, majd visszatért a VT Vasashoz, amey aztán Videotonná vált. Ismét a második csapat mellett dolgozott, ám a második félévre már az NB I-es gárda vezetőedzője lett. A kiesés után visszatért a tartalékokhoz, párhuzamosan Dr. Kalocsay Gézának és Kovács Ferencnek is pályaedzője volt, egészen 1977-ig. Ekkor távozott és az élvonalbeli Kaposvár, később a Veszprém vezetőedzője volt. 1982-ben visszatért és utánpótlásvezető lett, ezt a pozíciót 1990-ig, nyugdíjazásáig töltötte be. Öt évvel később ugyanebbe a pozícióba hívták vissza, 1998-ban végleg nyugdíjba vonult. Idős kora ellenére már ekkortájt számítógéppel és korszerű technikai eszközökkel mérte a labdarúgói teljesítményeit. Egészen 80 éves koráig dolgozott, utoljára a jégkorong sportágban.

Kiemelt fotó: molvidi.hu

Olvasói sztorik