Magyar foci

Dzsudzsák Balázs az Atlético Madrid célkeresztjében volt

Arab csapatának a kapusedzője kotyogta ki a titkot.

Molnár Levente jelenleg a Puskás Akadémia egyik kapusedzője. Korábban hét évig dolgozott az Egyesült Arab Emírségekben, az Al-Vahda FC-nél, ahol együtt dolgozhatott az  Atlético Madrid korábbi trénerével, a volt mexikói szövetségi kapitánnyal, Javier Aguirrével, és a magyar válogatott csapatkapitányával, Dzsudzsák Balázzsal is.

– 2015 februárjában kerültem fel az első csapathoz miután a korábbi kiváló osztrák hálóőr, Klaus Lindenberger hazája válogatottjának lett a kapusedzője. A felnőtt gárdánál pedig így lehetőségem nyílt együtt dolgozni Javier Aguirrével, akinek személyében egy nagyon profi mentalitású szakembert ismerhettem meg. Sokat tanultam tőle, akár a sztárjátékosok irányításával kapcsolatban, akár a stresszhelyzetek kezelésében. Ezen felül Javier egy rendes, közvetlen ember, akivel sikeresen vettük a közös akadályokat: nyertünk ligakupát és elsők lettük az országos kupaküzdelmekben is – nyilatkozta a pfla.hu-nak Molnár.

Jelenleg a Puskás NB III-as csapatánál dolgozó edző, egy érdekes történetet is elmesélt az akadémia honlapjának.

– Egy ebédnél a mester két papírt nyomott a kezembe. Az egyik dokumentumon Nemanja Nikolics, a másikon Dzsudzsák Balázs adatai szerepeltek. Megkérdezte ismerem-e őket, s ha igen, akkor melyiküket ajánlom erősítés céljából. Nemanját is remek futballistának tartom, de én Balázst javasoltam.

Ez utóbb kiderült, hogy egy „teszt” volt számomra, hiszen ő is ismerte Balázst – már az Atletico Madridnál szerette volna leigazolni, de akkor az nem jött össze –, csupán meg akart győződni viccesen, hogy van-e szemem a futballhoz.

Balázst, amiben tudtam, segítettem, viszont nem volt számára teljesen idegen a közeg. Vele is jó kapcsolatot alakítottam ki, s a mai napig szoktunk beszélni telefonon. Sok szurkoló leírta a klubváltás után, de szerintem számára szakmailag nem jelentett visszalépést. Nagyon professzionális szemléletű stábbal dolgozhatott együtt, amelynek köszönhetően az együttes húzóemberévé vált – mondta.

Kiemelt fotó: Carlos Rodrigues/Getty Images

Olvasói sztorik