Magyar foci

Követeli a pénzét a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya

Várhidi Péter szerint tartozik neki az NB II-es Mosonmagyaróvár.

Várhidi Péter, az NB II-es Mosonmagyaróvár korábbi vezetőedzője beperelte volt klubját, mert szerinte a klub elmaradt bérével tartozik neki. Ő és ügyvédje kezdeményezték a klubot működtető vállalkozás felszámolását is. A mosonmagyaróváriak elnöke, Drescher Ottó szerint mindent kifizettek a volt trénernek, amiben előzetesen megállapodtak – írja a Kisalföld.

Várhidi Péter mintegy másfél évig volt a Mosonmagyaróvár vezetőedzője, 2017 nyarától tavaly október közepéig irányította a kék-fehér együttest. Ekkor azonban kenyértörésre került sor közte és a klub között és Várhidi távozott a Lajta partjáról.

Magam sem tudom, szakmailag miért kerültem ellentétes álláspontra az elnök úrral, aki addig egyetértett velem. Én mindent megtettem a klubért, Mosonmagyaróvárért, de mégsem kellettem – nyilatkozta korábban a volt szövetségi kapitány, aki azt is elárulta, szerinte nem volt korrekt a búcsú. – A klub nem teljesítette, amit kell egy határozott idejű szerződés esetében. Éppen ezért megbíztam dr. Horváth Gábor ügyvédet, hogy képviselje az érdekeimet a klubnál – tette hozzá az azóta Ózdon utánpótlás-igazgatói munkát vállaló szakember.

Mivel a lap megtudta, hogy máris a bíróság elé került a vita, megkeresták Várhidi Péter ügyvédjét.

– Valóban bírósági szakaszába érkezett az ügy, és ügyfelem ki nem fizetett bére miatt kezdeményeztük a klubot működtető vállalkozás felszámolását is – mondta el Horváth Gábor. A döntésre természetesen még várni kell, már csak azért is, mert mosonmagyaróvári részről vitatják a bér elmaradását.

A klub képviselője időközben – szerinte – bizonyítékot csatolt be arra vonatkozóan, hogy megtörtént az elmaradt bér kifizetése. Ennek figyelembevételével tesszük meg az általunk legmegfelelőbbnek tartott törvényes jogi lépéseket, meghagyva annak a lehetőségét, hogy ha úgy alakul, az elmaradt bért kifizethesse ügyfelemnek a másik fél – tette hozzá dr. Horváth Gábor.

A vita kapcsán Drescher Ottó, a mosonmagyaróvári klub elnöke így reagált:

Vitatjuk a korábbi vezetőedző bérének elmaradását, mindent kifizettünk Várhidi Péternek, amiben megállapodtunk. Az erről szóló bizonyítékokat csatoltuk is a bíróságnak – szögezte le a sportvezető. – Várhidi Péter nemcsak a bíróságon, a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is feljelentett bennünket, ám a testület fegyelmi bizottsága az oda is benyújtott bizonyítékok alapján már el is utasította a volt vezetőedzőnk keresetét. Biztos vagyok benne, hogy a bíróságon is hasonló döntés születik – tette hozzá Drescher.

Címlapkép: mte1904.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik