Magyar foci

Három kulcsjátékos távozik a Honvédból, ráadásul ingyen

Gróf Dávid, Danilo és Holender Filip szerződése is lejár a szezon végén.

George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa rendszeresen szerepel a csapat Facebook-oldalán rögzített és élő videókban. Ilyenkor pedig a többi magyar klubvezetőhöz képest őszintébben és nyíltabban beszél a klub játékoskeretét érintő változásokról.

Nemrég például elárulta, hogy a Honvéd egyik labdarúgója az angol sztárcsapatnál, a Chelsea-nél járt próbajátékon, hamarosan kiderül, hogy kap-e szerződést Angliában.

Hemingway már korábban is említette, hogy a csapat három alapemberének, a válogatott kerettag Gróf Dávidnak, a brazil Danilónak és a saját nevelésű, Szerbiában született, de már magyar válogatott Holender Filipnek lejár a szerződése, és semmit nem lehetett arról hallani, hogy tárgyalnak a hosszabbításról.

Nos, Hemingway a tegnapi élő Facebook-chat alkalmával szinte le is mondott hármójukról: „Természetesen nagyon szívesen megtartanánk őket, de erre nem sok esélyünk van” – fogalmazott.

Mivel lejáró szerződésű játékosokról van szó, átigazolási díjat sem kap majd értük az egyesület  – hacsak nem vásárolja ki őket egy csapat még januárban.

Címlapkép: Budapest Honvéd Facebook

Olvasói sztorik