Magyar foci

A tabellát a Fradi vezeti, de a Vidi FC kerete értékesebb

Nego, Hodzic és Petrjak a bajnokság legértékesebb játékosai.

Gőzerővel készülnek a 2018-19-es évad folytatására az NB I-es csapatok, melyeknek zöme külföldi edzőtáborba utazott, hogy megfelelő alapozást végezhessen, és erős ellenfelekkel szemben léphessen pályára edzőmérkőzésen. A téli átigazolási időszakban minden magyar klub próbált erősíteni: a listavezető Fradihoz és a második helyen álló, címvédő Vidi FC-hez is érkeztek új játékosok.

A fehérváriak két magyar válogatott futballistát, Elek Ákost és Futács Márkót igazolták, míg a Ferencváros szerződtette a norvég Tokmac Chol Nguent, grúz válogatott Lasa Dvalit, az ukrán Ihor Haratint, a fehérorosz Mikalaj Szihnyevicset, a Juventus utánpótlásából a szír Ammar Ramadant, valamint az Angliából hazatérő Szerető Krisztofert. A nagy játékosmozgások után megvizsgáltuk, a Transfermarkt adatai alapján mennyiben alakultak át a magyar klubok piaci értékei és kik jelenleg az OTP Bank Liga legértékesebb játékosai.

Neymar nem játszhat az MU elleni BL-csúcsrangadón
Az első meccset biztosan kihagyja a PSG brazil szupersztárja, akinek megint megrepedt a lábközép-csontja. 

Bár a tabella élén a Ferencváros áll, a legértékesebb kerettel a Mol Vidi FC rendelkezik, az EL-ben vitézkedő fehérvári csapat piaci értéke 18.93 millió euró (azaz hatmilliárd forint), több mint kétmillióval megelőzve az FTC-t, melynek a kerete 16.85 millió euró. Utánuk nagy szakadék következik, de az első ötbe még a Puskás Akadémia (8.28 millió euró), a Budapest Honvéd (6.68 millió euró), valamint a DVSC (6.45 millió euró) fért be a játékosok összértéke alapján.

Nem meglepő, ha a bajnokságban szereplő öt legértékesebb játékost is a Fradi és a Vidi keretében találjuk: a fehérváriaktól Loic Nego és Armin Hodzic, valamint a zöld-fehérektől Ivan Petrjak piaci értéke egyaránt 2 millió euró, őket követ 1.5 millióval a vidis Georgi Milanov, illetve 1.4 millióval a legértékesebb magyar, Elek Ákos.

Olvasói sztorik