Magyar foci

Leukémiában szenved a debreceni labdarúgó, a család segítségre szorul

Vietorisz Áron a Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es korosztályában szerepelt.

Leukémiában szenved az előző szezonban a DLA U14-es csapatát erősítő kisfiú – adta hírül az NB I-es DVSC honlapja.

Vietorisz Áron a Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es korosztályának játékosa volt. Mindig szorgalmasan dolgozott, hogy a meccseken a kezdőcsapatba kerüljön, ám most még nagyobb küzdelmet folytat: karácsony után egy nappal leukémiával diagnosztizálták.

A négytagú család Debrecenben él albérletben egy kis panellakásban. Az édesapja valószínűleg nem tudja megtartani a munkáját, mivel a nap 24 órájában Áron mellett van, ugyanakkor fontos a kisfiúnak megteremteni a steril körülményeket, ami jelentős anyagi megterheléssel jár, így a család segítségre szorul.  Az édesapa a következő levelet jutatta el a honlaphoz:

Nagyfiunk, Áron december elején megbetegedett, vírusos torokgyulladása lett. Ezt kezelték, de a láz csak nem múlt el, ezért vérvételre küldték. Ott kiderült, hogy alacsony a fehérvérsejtszáma. Ezután kerültünk a hematológiára, ahol vírusfertőzésre gyanakodtak, sűrű kontroll alatt tartották. Állapota nem javult, emiatt csontvelő-biopsziát végeztek december 21-én, ekkor az orvos már sejtette, hogy súlyosabb a probléma. December 27-én megismételték a mintavételt, és sajnos egyértelművé vált, hogy Áron leukémiás, a betegség ALL fajtája alakult ki nála. Aznap el is kezdték kezelni, és azóta is kemoterápián van. Segítségüket köszönjük a mindennapi kiadások fedezésében, illetve a lakásban egy steril szoba kialakításában. Köszönettel: Áron és családja!

A DVSC-vel évek szoros kapcsolatot ápoló, a csapat által rendszeresen támogatott Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványon keresztül lehet segíteni Áron családjának.

Számlaszám: 11993001-02325172-10000001

Nagyon fontos, hogy a közleményben fel kell tüntetni: Áron. Az így – Áron megjegyzéssel beérkező – adományokat az alapítvány 100 százalékban továbbítja a család részére a kisfiú minél jobb ellátása érdekében.

Fotó: dvsc.hu
Olvasói sztorik