Magyar foci

Erős a keret, de terveznek igazolásokat DVTK-nál

Az NB II-ben nézelődnek, a védelmet akarják megerősíteni.

A Boon.hu portálnak Tajti József a DVTK sportigazgatója megerősítette, hogy elsősorban a védelembe akarnak igazolni, de mindent felülírhat, ha egy játékosukért visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak.

Sok olyan labdarúgónk van, aki beletartozik ebbe a körbe, és 20 év körüli. Ilyen például Márkvárt Dávid, Szabó Bence, a fiam, Tajti Mátyás vagy éppen Florent Hasani. Jelenleg érdeklődés, tapogatózás van, konkrét ajánlat viszont senkiért sem futott be -mondta.

 

– Folyamatosan egyeztettünk a csapat vezetőedzőjével, megítélésünk szerint így sem rossz a keretünk, de ha valaki bármilyen oknál fogva kiesik, akkor bajban lehetünk, illetve fontos, hogy minden poszton legyen versenyhelyzet, vetélytárs. Ugyanakkor nincs mód és nincs is szükség olyan mérvű átalakításra, mint ami nyáron történt – tette hozzá. – Jó pár játékost megnéztünk, volt, akit élőben, volt, akit videón, vannak folyamatban lévő ügyek, de még egyik sincs lezárva. A kiszemeltek között akadnak magyarok és külföldiek is, de még sok függ attól, hogy az elengedő klub miként válna meg az adott játékostól.

A csapat vezetőedzője egyébként elismerte, hogy több NB II-es mérkőzést is megnézett, ahol pozitív tapasztalatokat szerzett.

– A spanyol első és másod­osztályban a fizetési igények magasabbak, mint Magyarországon, így számunkra a spanyol harmadik vonal lenne ilyen szempontból a reális. De: én szeretem a magyar játékosokat, szeretek velük dolgozni. A 12 csapatos NB I alatt van egy 20 csapatos NB II, sok jól képzett futballistával. Az elmúlt fél évben néztem másodosztályú meccseket én is, a kollégák is, ha nyitott szemmel jár az ember, talál itt remek képességű labdarúgókat – nyilatkozta Fernando Miguel Fernández Escribano.

Olvasói sztorik