Magyar foci

Dárdai Pál az MLSZ-szel tárgyal

A szövetség maga közölte a hírt, nagy kérdés, hogy mi lesz az út vége.

Munkaértekezletet tartott az MLSZ Szakmai Bizottsága Dárdai Pál és Szabics Imre részvételével – adta hírül az MLSZ honlapja.

A 6–12 éves korosztály esetében a tehetséggondozás, míg a 12–15 éves korosztálynál az egyéni fejlesztés és képzés minőségének javítása a fő feladat – állapította meg a Szakmai Bizottság szombati ülésén, amelyen az elmúlt nyolc év sportszakmai programjait értékelte.

Nyilasi Tibornak a Szakmai Bizottság elnökének a meghívására az MLSZ székházában munkaértekezletet tartottak, amelyen a bizottság külföldön dolgozó tagjai közül Dárdai Pál és Szabics Imre, továbbá Gellei Imre, valamint az MLSZ adminisztráció illetékes munkatársai vettek részt.

A megújult összetételű grémiumot azzal a céllal hozta létre az MLSZ, hogy véleményével, háttérmunkájával hatékonyan segítse annak stratégiai döntéseit, elemezze a magyar futball folyamatait, tapasztalatait, és ezzel előkészítse a vezetői döntéshozatalt.

A találkozó az egyes Szakmai Bizottsági tagok részvételével 2018 ősz óta több alkalommal megtartott tematikus értekezletek sorozatába illeszkedett és célja a 2010 után hozott sportszakmai programok értékelése volt, különös tekintettel a Kovács Ferenc és Dárdai Pál nevével fémjelzett, 2014-ben elfogadott Utánpótlás Fejlesztési Koncepcióra.

A szakemberek megállapították, hogy a Fejlesztési Koncepcióban meghatározott célterületek jelentős részében az MLSZ megfelelő intézkedéseket hozott, és előzetesen azonosították azokat a területeket is, ahol további, koncentrált beavatkozás szükséges. Ezzel adottá vált a klubok számára a lehetőség az érdemi szakmai munkára, a továbbiakban azok felelőssége a folyamat továbbvitele. A megbeszélés egyik alapvető és legfontosabb következtetése, hogy – az eddigi beavatkozások ismeretében – a 6–12 éves korosztály esetében a tehetséggondozás, míg a 12-15 éves korosztályoknál az egyéni fejlesztés és képzés minőségének javítása a fő feladat, valamint a körülbelül 50-60 utánpótlásközpont szakmai tevékenységének fejlesztésére, segítésére és ellenőrzésére kell koncentrálni.

A valamennyi sportszakmai területet – azon belül elsősorban az utánpótlásképzést – érintő átfogó javaslatait a tervek szerint 2019 nyarán véglegesíti a testület.

Nyilasi Tibor köszönetet mondott a bizottság külföldi tagjainak, hogy zsúfolt programjuk ellenére, a pihenésnek szánt napokból időt szakítva elfogadták az értekezletre szóló meghívást.

Olvasói sztorik