Magyar foci

Szoboszlai Dominik nem arra koncentrál, hogy mit nyilatkozik róla Marco Rossi

A Salzburg csatára terjedelmes interjút adott a 24.hu-nak. A csatár elmondta mit gondol a magyar kapitányról, aki szerint tehetséges, de...

Terjedelmes interjút közölt a legmagasabban jegyzett magyar fiatal játékossal a 24.hu. Az egyik legérdekesebb rész, amikor Marco Rossi szavaival szembesítik a mindössze 18 éves játékost.

Nagyon tehetséges játékos, kiváló jobb lábbal, de némi fenntartásom van még az átmenettel kapcsolatban: hogyan megy vissza védekezni, illetve a bajnokság színvonalával is, ahol futballozik – mondta Marco Rossi Szoboszlai Dominikról.

– Őszinte leszek, nem szabad ilyesmivel foglalkoznom. Ha arra koncentrálnék, mit nyilatkozik rólam a szövetségi kapitány, akkor nem végezném rendesen a dolgom, mert nekem most teljes mértékben a játékra, a saját teljesítményemre, a fejlődésemre kell összpontosítani – reagált rá Szoboszlai

– A magyar válogatott számomra érzelmi kérdés. Ha a korosztályos válogatottakban számítanak rám a felnőttek helyett, akkor is a legnagyobb örömmel megyek, amikor csak hívnak. A tavalyi EL-szezon egyik elődöntős klubjának szűk keretéhez tartozom, pontveszteség nélkül nyertük meg az idei csoportunkat is, és egyre több lehetőséget kapok a csapatban. Azt hiszem, nincs szégyenkeznivalóm. Nehéz és azt hiszem, felesleges is összehasonlítani mindezt az NB I-gyel. Járom a magam útját, rengeteg jó példa (Keita, Sadio Mané, Haidara) van előttem, és hiszek benne, hogy Salzburgban sok szép siker vár még rám.

A teljes beszélgetést itt lehet elolvasni.

Kiemelt fotó: Franz Kirchmayr/SEPA.Media /Getty Images

Olvasói sztorik