11,8 milliárd forintból építik fel az új Bozsik Stadiont

Eredményes volt a közbeszerzés.

Eredményes volt az új Bozsik Stadion közbeszerzése, így hamarosan indulhat az építkezés – írja cikkében a magyarepitok.hu. Épül egyébként már egy másik vadonatúj létesítmény máshol is, amelyet jövő nyáron olasz sztárcsapat vendégszereplésével avatnak fel!

A beszámoló szerint a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. volt a befutó. Előbbi cég nem ismeretlen sportkörökben, hiszen a ZTE FC Zrt. is az érdekeltségbe tartozik.

A sportlétesítményt nettó 11,8 milliárd forintból építik fel. 
A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a stadiont az UEFA Category 4-es, és az MLSZ I. osztály „A” kategóriának megfelelően kell felépíteni a Puskás Ferenc utca 1-3. alatti, több mint 70 ezer négyzetméteres telken. A tízezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező stadion minimum nyolcezer fő befogadására lesz képes a fedett lelátókon – teszi hozzá az ugytudjuk.hu.

Tartozik majd hozzá továbbá egy földszint plusz egy három emelet magas fejépület, szociális és szolgáltató egységek a lelátó alatt, valamint 438 parkolóhely. Az épített pályavilágítás alkalmas lesz HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását a MÁV vasúti pályája fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd.

Fotó: honvedfc.hu