Magyar foci

Fábregas kiakadt: szörnyű volt a pálya és a játékvezető is

A Chelsea klasszisa a meccs után azt mondta, ilyen rossz sporival egész karrierje során nem találkozott.

Mint ismert, remek teljesítményt nyújtva 2-2-es döntetlent ért el a Mol Vidi FC a Chelsea elleni utolsó Európa Liga-találkozón csütörtök este – nincsenek rá jelzők, Nego mekkora gólt lőtt a londoniaknak. A lefújást követően alig-alig álltak meg a vendég játékosok a vegyes zónában, a kivétel az egyik legnagyobb sztár, a korábban a Barcelonában és az Arsenalban is futballozó Cesc Fabregas volt, aki készséggel állta a magyar és az angol újságírók rohamát.

Nehéz meccs volt, de erre is számítottunk, hiszen a Vidinek még megvoltak a továbbjutási esélyei, mi pedig eléggé átalakított csapattal álltunk fel – kezdte a spanyol középpályás. – A pálya állapota szörnyű volt, akárcsak a játékvezető teljesítménye, ilyen rossz sporival talán az egész karrierem során nem találkoztam még, rengeteg ítéletét nem értettem. Azok a szabadrúgások, amiket nekik fújt, főképp csak szívességek lehettek egy gyengébb csapat számára. Szabálytalankodtak a tizenhatosukon belül, amire csak szabadrúgást kaptunk. Mi azonban igyekeztünk mindent kiadni magunkból, győzni szerettünk volna, de ahogyan említettem, a körülmények nem voltak teljesen ideálisak. Jó volt látni, ahogy mentünk előre a győztes gól megszerzéséért, de ma csak egy pontra futotta, előre kell nézni.

Fabregas végül a saját helyzetével kapcsolatban is ejtett néhány szót. A 31 éves labdarúgó a most futó szezonban csupán 138 percet kapott a Premier League-ben, többnyire angliai és nemzetközi kupameccsen számít rá Maurizio Sarri menedzser.

Nagyon nehéz helyzetben vagyok,  hiszen nem kapok sok játéklehetőséget, az A-csapatban talán csak egyszer játszottam a mostani szezonban, de profi vagyok, mindent megteszek annak érdekében, hogy többet játsszak, mindig a legjobbamat próbálom nyújtani. Nem fogom feladni, nem vagyok az a fajta, aki panaszkodni fog – mondta a 110-szeres válogatott klasszis.

címlapfotó: AFP/ Kisbenedek Attila

Olvasói sztorik