Magyar foci

Marco Rossi már gyerekkora óta rajong a magyarokért

A nagyapja rangsorának élén: Honvéd, Torino, Aranycsapat.

Marco Rossi is szerepel a nemrégiben megjelent Sportsorsok 2. című könyvben, amiben egy hosszabb interjú alatt közelebbről is megismerhetjük a magyar válogatott szövetségi kapitányát. A Bálnában tartott hivatalos könyvbemutatón a Rangadó stábja is tiszteletét tette, Rossi pedig készséggel válaszolt a kérdésekre.

Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy az olasz szakember szerint, nyitva áll az ajtó a magyar játékosoknak a keretbe kerülésért, de ehhez persze teljesíteni is kell. Mi a helyzet a fiatal tehetségekkel?

Ha folyamatosan játszanak, és megfelelő teljesítményt nyújtanak, természetesen előttük is ott a lehetőség – fogalmazott Rossi. De nem hagyatkozhatunk kizárólag a fiatalokra, bár hozzá kell tennem, nagyon sok közülük az igazán érdekes, tehetséges futballista. Jelenleg ők a jövő nagy játékosai, ám most olyanokra van szükségünk, akik készen állnak a megmérettetésre.

Rossi kapitány emellett arról is beszélt, honnan ered az óriási szeretete a magyarok iránt.

Ez a szeretet a gyerekkoromtól érvényes. Nagyjából tízéves lehettem, nagyon sokat voltam a nagyapámmal, aki nagy rajongója volt a Honvédnak, a Torinónak és az Aranycsapatnak. Mindig erről a hármasról mesélt nekem, illetve az akkori sztárokról, innen ismerem Puskást, Hidegkutit, illetve Bozsikot, és természetesen az olasz legendákat is.”

Címlapkép: mlsz.hu

Olvasói sztorik