Magyar foci

Megfagyott a Vidi a boriszovi hidegben, bravúr kell a továbbjutáshoz

Le kellene győzni a Chelsea-t az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában. De egy pontra minimum szükség lesz.

Európa Liga, L csoport, 5. forduló:

BATE Boriszov–Vidi FC 2-0 (1-0)
Boriszov, Boriszov Aréna, 5000 néző. Játékvezető: Carlos del Cerro (spanyol).
BATE Boriszov: Scsarbicki – Riosz, Volkov, Filipenko (Poljakov 46.), A. Filipovics – Baga, Dragun, Ivanics – A. Hleb (Szkavish 64.), Szignjevics, Sztaszevics (Gordejcsuk, 89.). Vezetőedző:  Alekszej Baga
Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego (Kovács 67.), A. Hadzic, Pátkai (Hodzic 64.), Milanov – Huszti (Nikolov 74.), M. Scsepovics. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Szignjevics (23.),  Ivanics (85.)
Sárga lap: Filipenko (39.), Hleb (49.), Szignjevics (65.), ill. Vinícius (76.)

Ha nyer, továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, ha kikap, izgulhat az utolsó fordulóban – így kezdte a BATE Boriszov elleni Európa Liga-meccsét a magyar bajnok Vidi FC csütörtök este.

A hazaiak kezdtek jobban, már a harmadik percben eltalálták a kapufát: Szignjevics kapott remek kiugratást, majd szépen lőtt, de nem elég pontosan. A nagy hidegben igyekezett támadásokat is vezetni a magyar csapat, de a legtöbb erőt a védekezés vitte el: három perccel a kapufa után Viníciusnak a gólvonalról kellett kikanalaznia a labdát.

Így is vezetéshez jutottak azonban a fehéroroszok: a már említett Szignjevics jól érkezett egy szögletre, amelyet szépen fejelt a hosszúba, Kovácsik nem ért oda (1-0). Videó itt!

A szünet előtt volt esély az egyenlítésre: Huszti Szabolcs a felugró sorfal alatt lőtt el egy szabadrúgást, de Scsarbicki védeni tudott. A félidőben maradt az egygólos különbség.

A fordulás után is inkább a BATE veszélyeztetett, a 61. percben például Ivanics került nagy helyzetbe, de sikerült őt szerelni. A hajrában már nem volt ellenszer: a 85. percben egy fehérorosz kontra végén Ivanics kapott nagy labdát a védelem mögé ívelve, amit a rövid sarokba lőtt, kialakítva a 2-0-s végeredményt. Videó itt!

A Vidi maradt hat pontos, és a BATE is ennyinél jár, de előzött. Mindez azt jelenti, hogy a Vidinek a két hét múlva esedékes zárófordulóban a továbbjutáshoz több pontot kell szereznie hazai pályán az angol Chelsea ellen, mint amennyit a BATE gyűjt be a görög PAOK vendégeként.

Címlapkép: MTI

Olvasói sztorik